zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Moordverdachte Elvir S. (33) bedreigde eerder buschauffeur in Oostende maar geeft forfait in rechtbank

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Elvir S. (33), die wordt verdacht van de moord op een vrouw in Koewacht, weigerde vandaag zelfs zijn proces bij te wonen waar hij terechtstaat voor doodsbedreigingen tegenover een buschauffeur in Oostende. Het is echter de vraag of de man zich veel zorgen maakt over zijn vervolging, aangezien er een veel zwaardere straf boven zijn hoofd hangt.

Tijdens eerdere rechtszittingen verliet Elvir S. de zaal nog met een brede grijns op zijn gezicht. Maar vandaag bleef de beklaagdenbank zelfs leeg tijdens de pleidooien. Hij weigerde vanuit de gevangenis naar het gerechtsgebouw in Brugge te worden overgebracht, zonder duidelijke reden volgens zijn advocaat.

De bedreigingen tegen de buschauffeur vonden plaats in Oostende, toen Elvir S. vorig jaar met zijn vrouw en kinderen de bus wilde nemen, maar geen geldig vervoersbewijs kon tonen. In een razernij riep hij herhaaldelijk doodsbedreigingen naar de chauffeur, bespuwde hem en maakte racistische opmerkingen, volgens het parket. Zelfs tijdens zijn verhoor herhaalde hij de bedreigingen opnieuw.

Procureur Mathieu Desmet benadrukte dat agressie tegen buschauffeurs een terugkerend probleem is, ook in Oostende, en dat het parket hier een zerotolerancebeleid hanteert. Elvir S. heeft al tien veroordelingen op zijn naam staan, maar lijkt zich weinig aan te trekken van de gevolgen. De procureur vorderde daarom een jaar celstraf en een effectieve geldboete van 1.600 euro.

Het blijft afwachten hoe Elvir S. zal reageren op de aanklachten tegen hem, gezien de zwaardere strafzaak waarin hij betrokken is als verdachte van moord in Koewacht. Ondertussen roept deze recente gebeurtenis in Oostende de aandacht op voor het probleem van agressie tegen buschauffeurs, dat ook in deze kuststad speelt.

bron: pzc.nl

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments