vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Luchthaven Oostende-Brugge vraagt hernieuwing omgevingsvergunning

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende-Brugge – De Internationale Luchthaven Oostende-Brugge, beheerd door Oostende-Brugge Exploitatiemaatschappij (LEM), heeft op 12 oktober 2023 een formele aanvraag ingediend voor de hernieuwing van haar Omgevingsvergunning.

Deze aanvraag markeert een belangrijke stap in het voortbestaan van de luchthaven en is in lijn met de Visienota voor Vlaamse Regionale Luchthavens die duurzaamheid, veiligheid, innovatie en economische ontwikkeling benadrukt.

De hernieuwingsaanvraag heeft geleid tot een project-milieueffectenrapport (MER) dat is opgesteld door Sertius. Dit rapport onderzoekt verschillende scenario’s en is gebaseerd op de eerder goedgekeurde visienota van de Vlaamse Overheid. Een kernpunt in deze visienota is de nadruk op duurzaamheid, wat aansluit bij de moderne eisen aan luchthavenexploitatie.

Tevens heeft To70 een geluidsstudie uitgevoerd, waarin de voorgestelde scenario’s voor de luchthaven werden vergeleken met de bestaande geluidsruimte die al sinds 2004 is vastgelegd. De conclusie van deze studie bevestigt dat de luchthaven binnen de bestaande geluidsruimte zal blijven opereren.

Eric Dumas, CEO van LEM Oostende-Brugge, benadrukt de inzet voor milieudoelstellingen. Hij verklaarde: “Onze luchthaven heeft een uitgebreid Carbon Management Plan ontwikkeld om duurzaamheid te bevorderen. We zullen nauw samenwerken met luchtvaartmaatschappijen die zich richten op duurzame ontwikkeling. Een lopend voorbeeld is onze samenwerking met TUI-fly, die vliegtuigen met stillere motoren en moderne technologieën inzet, wat resulteert in minder geluidsoverlast en lagere emissies.”

De hernieuwingsaanvraag van LEM Oostende-Brugge streeft naar een evenwicht tussen reizen, duurzaamheid, veiligheid, innovatie en economische groei. Eric Dumas benadrukte de overtuiging dat de luchthaven van waarde blijft voor de economie in de regio.

De aanvraag is ingediend bij de Vlaamse Minister van Omgeving. De LEM Oostende-Brugge vraagt om een rustige en serene behandeling van het dossier en zal zelf geen verdere commentaar geven.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments