vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Gaslek in centrum van Oostende veroorzaakt opnieuw paniek

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een jaar na de tragische gasexplosie die Oostende op zijn grondvesten deed schudden, bracht een recent gaslek opnieuw paniek in het centrum van onze stad. Dit incident deed zich vanmorgen voor in de Kerkstraat, slechts een straat verwijderd van waar de fatale explosie vorig jaar plaatsvond.

Omwonenden sloegen alarm nadat ze belletjes in de grond zagen opborrelen, wat onmiddellijk herinneringen opriep aan de dramatische gebeurtenissen van vorig jaar.

De brandweer van Oostende reageerde onmiddellijk en arriveerde op de locatie om 7.35 uur, slechts vijf minuten na de melding. Brandweerluitenant Vermote benadrukte het belang van snel handelen: “We hebben geen enkel risico genomen gezien de gebeurtenissen van vorig jaar.”

Omwonenden hadden belletjes zien opborrelen, wat onmiddellijk deed denken aan de gasbelletjes die vorig jaar zichtbaar waren vlak voor de explosie. Gelukkig bleek het dit keer een lokaal probleem in een pand waar renovaties aan de gang zijn. Hoewel het om een lage gasdruk ging, werd uit voorzorg een ruime veiligheidsperimeter ingesteld.

De netbeheerder, Fluvius, schakelde de gastoevoer naar het gebouw volledig uit om het probleem grondig te onderzoeken. Het verkeer kon rond 7.50 uur weer hervat worden. De brandweer benadrukte dat evacuatie niet nodig was, maar de veiligheid van de bewoners staat altijd voorop.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments