donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Garnaalkrokettenfestival in Oostende: Fort Napoleon bekroond

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het afgelopen weekend stond Oostende in het teken van de geliefde garnaalkroketten, waar maar liefst 42,000 porties over de toonbank gingen tijdens het derde Garnaalkrokettenfestival. Dit culinaire evenement trok niet alleen duizenden bezoekers maar zorgde ook voor internationale aandacht.

Oostende, de stad aan zee, heeft zichzelf geprofileerd als de onbetwiste hoofdstad van de garnaalkroket. Elf Oostendse restaurants namen deel aan de wedstrijd om de beste garnaalkroket van de stad te maken, een prestigieuze titel waarvoor ze wekenlang hebben voorbereid.

Een vakjury, onder leiding van topchef Marcelo Ballardin, had de taak om de top drie te selecteren, en uiteindelijk werd Restaurant Fort Napoleon tot winnaar gekroond. “Dit is een mooie erkenning voor het harde werk van de afgelopen weken”, zegt Nick Mortele, verantwoordelijke van Fort Napoleon aan Het Nieuwsblad. “Wij werken met eerlijke streekproducten en dragen dat hoog in het vaandel. Smaken verschillen, en garnaalkroketten ook. Dit jaar hebben wij de beste, maar volgend jaar is dat misschien iemand anders.”

Niet alleen de vakjury was actief, want bijna 7,000 bezoekers brachten hun stem uit voor de publieksprijs. Restaurant North won deze prijs voor het tweede jaar op rij, ondanks enkele tegenslagen in de voorbereiding.

Met bijna 7,000 bezoekers, waarvan velen vanuit twaalf verschillende landen kwamen, heeft het Garnaalkrokettenfestival niet alleen bijgedragen aan het culinaire imago van Oostende, maar ook aan het toerisme in de stad. De nieuwe datum voor de vierde editie van dit festival is al vastgesteld op 5 en 6 oktober, en er wordt zelfs gespeculeerd over een mogelijke extra dag. Dit evenement benadrukt de veerkracht en creativiteit van Oostendse restauranthouders, wat een welkome noot is in een stad die haar uitdagingen kent.

bron: Het Nieuwsblad

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments