vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Buurtbewoners protesteren tegen nieuw dierenasiel in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Buurtbewoners van het Maria Hendrikapark in Oostende formeel bezwaar ingediend tegen de bouwvergunning voor een nieuw dierenasiel. Eerder slaagde een poging tot minnelijke schikking bij de vrederechter er niet in om de onenigheid op te lossen.

Het Blauw Kruis van de Kust, een welbekende organisatie voor dierenwelzijn, heeft groen licht gekregen voor de bouw van een nieuw asielgebouw. Dit nieuws heeft echter enkele flatbewoners aan de Veerbootstraat in rep en roer gezet.

De kern van hun bezwaar draait om de vrees voor geluidsoverlast, voortkomend uit de aanwezigheid van het asiel. Ze uiten twijfels over de effectiviteit van een voorgesteld geluidsscherm van drie meter hoog en pleiten voor een nieuw asiel in een geïsoleerder gebied.

Het Blauw Kruis, dat al sinds de jaren vijftig in het Bosje actief is, reageert op de onrust en roept op tot meer verdraagzaamheid in deze kwestie.

Dit dispuut heeft Oostende in de ban gehouden en heeft duidelijk de verdeeldheid tussen de buurtbewoners en de Blauw Kruis-organisatie blootgelegd. Het is nu afwachten hoe dit geschil zal worden opgelost en welke beslissing het provinciebestuur zal nemen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

18 REACTIES

 1. Het bosje en het blauw Kris horen samen als een geheel bij Oostende. Die nieuwe bewoners zijn wekom maar onze dieren in nood hebben deze opvang verdiend. Na jaren wachten, krijgen ze eindelijk het gebouw die ze verdienen…We kunnen dit niet aan de kant schuiven zonder dat de dieren die al afzien, er nog meer onder leiden

 2. Gelukkig bestaat het blauw kruis, anders zouden er nog meer dieren in de problemen zitten door onbedachtzame baasjes, die een dier aanschaffen, maar er niet kunnen (willen) voor zorgen!

  • Waarom moeten mensen altijd klagen.hebben ze dan liever dat er honden en katten rond zwerven.ook dieren hebben recht en t’word nu tijd dat die aangespoelde stoppen met klagen en zagen vuurtoren trams en dieren assiel blauwe kruis bestaat al jaren en Oostende narren hebben nog Nooit geklaagd dat ze eens aanpassen aan ons dan wij aan hen

 3. Asjeblieft mensen die arme dieren hebben echt een nieuw asiel nodig hoe kunnen jullie zo harteloos zijn ! Ik stem voor een nieuw asiel want de dieren kunnen jammergenoeg hun stem niet laten horen dus ja voor een nieuw dierenasiel !!!!!

 4. Ja miss hebben deze mensen geen ongelijk .Miss kan best weten als je daar woont …en miss honden bestastingen in voeren

 5. Laat ons allemaal 1 blok vormen
  Met petities rondgaan
  Voor een nieuw verblijf voor onze dieren
  Dieren die na een trauma recht hebben om een warm verblijf te krijgen tot ze een gouden mandje vinden
  Geef het een kans 👍👍👍👍👍👍👍

 6. Dierenasiel moet blijven Ze moesten er maar niet bouwen Ga dan op een onbewoond eiland wonen Mensen zijn heel onverdraagzaam geworden, klagen over alles en nog wat

 7. Een nieuw dieren asiel MOET er komen 🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

 8. Binnenkort hebben we een steriele stad zonder leven en waar kunnen we ons nog meer aan storen? Even een overzichtje van wat ik de laatste maanden gehoord heb
  – kerosinegeur op de Nieuwe koerswijk?
  – nachtvluchten van cargovliegtuigen?
  – reuzefiles op de Torhoutsesteenweg op diverse kruispunten en aan?
  – de arrogantie van vele nieuwe aangespoelden en anderen die geen regels van fatsoen meer kennen?
  – nieuwe “rustige” wijken met overlast door stijgend aantal voertuigen?
  – een boertige burgemeester?
  – slecht gecoördineerde bouwwerven en diverse technische interventies, kermissen en foren in de stadskern?
  – politiewagens die racen op de grote verkeersaders?
  – de bellen, de sirenes, de joelende kinderen, de claxons?
  – de smartphone nerds (onachtzame voetgangers, de onbeleefde snelle fietsers, enz.
  -en klagers zoals mezelf!

 9. Het asiel was er al voordat die mensen besloten om daar te wonen… de pot op met die klagers, wil je geen overlast, ga er dan ook niet tegen wonen. zeikerds…

 10. Nieuw dierenasiel in Oostende moet zeker doorgaan , verwaarloosde en gedumpte dieren verdienen ook nog een tweede kans, ook voor dieren waar baasjes ziek of gestorven van zijn. Dus erg belangrijk dat die er komt.

 11. Als Oostende blijft bouwpromotoren paaien door vele duizenden appartementen te verhunnen op plaatsen met veel natuur omdat die eenmaal veel opbrengen, dan krijg je overlast van de nieuwe bewoners en niet omgekeerd. Wanneer gaan ze stoppen met cadeaus uit te delen zonder de impact in te willen zien!!! Stop het!!

 12. Ze zouden dat geld beter besteden aan de daklozen , maar ja dieren gaan voor mensen , dan zijn ze verwondert dat die ergens proberen binnen te raken om te slapen, eten , zich eens te wassen , maar ja daklozen zijn ‘profiteurs, marginaal , asociaal , lui’ : omdat het mensen zijn ???

 13. Dat die aangespoelden naar Knokke-Heist gaan wonen daar krijg je alles gedaan met geld bende zeveraars .
  (Messchien nieuw dieren asiel aan crematoreum bouwen daar zullen de dieren geen last hebben van al die aangespoelden . )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments