maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Filou Oostende opent Champions League-campagne met Turkse duel

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Het Europese basketbalseizoen staat weer voor de deur, en voor Filou Oostende is dit de achtste keer dat ze deelnemen aan de prestigieuze Champions League. Dit jaar vinden ze zichzelf in poule E, samen met enkele geduchte tegenstanders: Duitse EWE Oldenburg, het Franse SIG Straatsburg, en het Turkse Pinar Karsiyaka Izmir.

Coach Dario Gjergja benadrukt de eer van hun voortdurende deelname aan dit elite toernooi: “Het is een eer om altijd aan de Champions League te kunnen deelnemen. Sinds de eerste dag behoren we tot de teams van deze heel goede competitie. Voor onze jongere spelers, maar ook voor de Amerikaanse rookies, was het in de eerste edities positief om telkens minstens veertien poulematchen te kunnen spelen tegen clubs uit veel landen.”

Dit seizoen brengt echter een verandering in de poulefaseformule, wat betekent dat de teams slechts zes wedstrijden zullen spelen in plaats van veertien. Coach Gjergja merkte op dat deze nieuwe aanpak positief is ontvangen door de organisatie en de teams.

Filou Oostende begint zijn campagne in de Champions League met twee uitwedstrijden, te beginnen met Pinar Karsiyaka Izmir. Na drie speeldagen in de Turkse Basketbol Süper Ligi staat Izmir op de tiende plaats, waarbij ze één van hun drie wedstrijden hebben gewonnen. Een opvallende speler bij Izmir is de Belgische guard Thomas Akyazili, die zich onderscheidde als Belofte van het Jaar in 2018 en nu zijn derde Turkse club vertegenwoordigt. Coach Gjergja merkte op dat Izmir fysiek basket speelt en veel spelers met Euroleague-ervaring heeft.

Het is een uitdagende start voor Filou Oostende in de Champions League, maar het team kijkt ernaar uit om de competitie aan te gaan en hopelijk indruk te maken in dit prestigieuze toernooi.

bron: Nieuwsblad.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments