donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Grote verkeerscontrole in Oostende: 90 bestuurders gecontroleerd

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Afgelopen weekend organiseerde de politie van Oostende een grootschalige verkeerscontrole. De Politie Oostende voerde maar liefst 90 controles uit. Het goede nieuws is dat er geen enkele bestuurder positief testte op alcoholgebruik.

Op zaterdag 14 oktober zette de politie de eerste controlepost op in de Torhoutsesteenweg. Hier werden 63 bestuurders grondig gecheckt, en gelukkig werden er geen overtredingen met betrekking tot alcohol vastgesteld. Toch ontdekte de politie enkele inbreuken op de verkeersregels, wat resulteerde in onmiddellijke inningen. Deze inbreuken varieerden van niet voldoen aan de technische eisen, onvolledige inschrijvingen tot het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur. Drie bestuurders kregen waarschuwingen, en één niet-verzekerd voertuig werd aan de sleephaak gehangen.

De tweede verkeerscontrole vond plaats in de Zandvoordestraat, in de industriezone van Oostende. Hoewel alle 27 gecontroleerde bestuurders negatief testten op alcohol, merkte de politie opnieuw verschillende verkeersovertredingen op. Dit leidde tot extra onmiddellijke inningen voor overtredingen zoals het niet vastmaken van lading, het ontbreken van veiligheidsgordels bij passagiers, het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden, en het ontbreken van kinderzitjes in de voertuigen. Twee bestuurders werden op de bon geslingerd vanwege ongelijke nummerplaten op hun aanhangwagens en trekkende voertuigen. Bovendien kreeg de bestuurder van een niet-gekeurd voertuig een proces-verbaal, terwijl een ander werd gewaarschuwd vanwege defecte lichten.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments