maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Oostende breidt het Sport aan Zee-aanbod uit met nieuwe G-inclusieve activiteiten

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – De stad Oostende heeft in samenwerking met diverse sportaanbieders opnieuw een gevarieerd sportaanbod samengesteld tijdens de jaarlijkse Sport aan Zee-week voor inwoners van +16 jaar. Maar dit jaar is er iets bijzonders: G-inclusieve activiteiten zijn nu ook opgenomen voor personen met een beperking.

Elk jaar kijken de Oostendenaars uit naar de Sport aan Zee-week, waar ze kunnen genieten van een breed en betaalbaar scala aan sportactiviteiten. Van maandag tot vrijdag biedt de stad talloze sportieve opties in samenwerking met lokale sportclubs. En nu, als een welkome toevoeging, zijn er G-inclusieve activiteiten beschikbaar.

G-inclusieve activiteiten

De G-inclusieve activiteiten zijn bedoeld voor sporters met en zonder beperkingen, en ze vereisen geen specifieke ervaring. Op elke woensdag om 10.30 uur is ‘Zit Je Fit’ beschikbaar in ontmoetingscentrum ’t Viooltje, en op vrijdag om 13.30 uur in ontmoetingscentrum Ter Yde. Daarnaast is tafeltennis sinds kort een G-inclusieve activiteit, te beleven op elke vrijdag om 19.30 uur in Sportcentrum Mr. V-Arena.

De toevoeging van ‘Zit Je Fit’ en tafeltennis als G-inclusieve activiteiten aan het Sport aan Zee-aanbod zorgt ervoor dat mensen met en zonder beperkingen samen kunnen sporten en bewegen. Dit benadrukt de toewijding van de stad Oostende aan G-sport, met als doel gelijke kansen te creëren voor iedereen om deel te nemen.

Vaak vinden mensen met een beperking het moeilijk om zelfstandig de weg te vinden naar dergelijke activiteiten. Daarom is het verheugend om te weten dat hun begeleiders kosteloos kunnen deelnemen. Voor deelname is een sportkaart beschikbaar voor slechts 30 euro, goed voor 10 sessies. Met een UiTPAS-kansentarief bedraagt de prijs voor de beurtenkaart slechts 6 euro. Het is handig om te weten dat vooraf inschrijven niet nodig is. De kaart is strikt persoonlijk en kan worden aangeschaft via het UiTloket in het Stadhuis, Vindictivelaan 1.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments