zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Verdachte van moord op Oostendse weduwe weigert te spreken tijdens eerste verhoor

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

E.S. (33) uit Oostende werd woensdagochtend door de politie verhoord in verband met de moord op Marleen V.L. (64). Maar in tegenstelling tot wat de autoriteiten hadden gehoopt, hield hij zijn mond en beriep zich op zijn zwijgrecht. Dit is wellicht geen toeval, maar een doordachte strategie.

E.S. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Marleen V.L., samen met een medeplichtige – hoogstwaarschijnlijk uit Noord-Macedonië. Het lichaam van de Oostendse weduwe werd gedumpt in een gracht net over de Nederlandse grens in Koewacht.

De twee verdachten, eveneens uit Noord-Macedonië, probeerden te vluchten naar hun thuisland, maar één ervan werd opgepakt. E.S. werd overgeleverd aan ons land nadat hij in Düsseldorf probeerde het vliegtuig te nemen, zonder te weten dat hij internationaal geseind stond. Zijn kompaan kon wel ontkomen.

Volgens bronnen had E.S. een relatie met Marleen V.L. nadat hij scheidde van zijn vrouw. Hij beweerde dat hij dit deed voor het geld, wat hij nodig had vanwege zijn jarenlange gokverslaving.

Het zwijgen tijdens het eerste verhoor is geen onverwachte keuze, aangezien de verdachte nog geen toegang had tot het strafdossier. Hij zal morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen om over zijn aanhouding te beslissen. Na deze formaliteit zal hij toegang hebben tot het bewijsmateriaal, zodat hij zich beter kan voorbereiden op de volgende ondervraging.

De tweede verdachte, een familielid van E.S., is momenteel nog in Noord-Macedonië en lijkt voorlopig de dans te ontspringen omdat het land geen eigen onderdanen uitlevert. De autoriteiten blijven echter vastbesloten om alle betrokkenen bij de gruwelijke moord op Marleen V.L. op te sporen en te berechten.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments