woensdag, juli 24, 2024
spot_imgspot_img

Dakloze man (37) in cel voor poging moord in station Oostende: slachtoffer (42) kreeg rake klappen op het hoofd

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een heftig incident vond plaats in het station van Oostende op vrijdag 28 april in de vroege ochtend, waarbij een dakloze man van 42 jaar levensgevaarlijk gewond raakte nadat hij meerdere malen met een metalen voorwerp op het hoofd geslagen werd door een andere dakloze man van 37 jaar oud.

Beide mannen verbleven al geruime tijd in de stationsbuurt. De verdachte is aangehouden op verdenking van poging tot moord.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis en vecht nog steeds voor zijn leven met zeer ernstige verwondingen aan het hoofd. Het is bekend dat het slachtoffer van Algerijnse afkomst is. Het is echter niet duidelijk waarom de verdachte overging tot agressie zonder eerst in dialoog te gaan met het slachtoffer.

De politie kon snel de verdachte oppakken. Het gaat om een man van Portugese afkomst die sinds enige tijd in Oostende verbleef. De man zou ervan overtuigd zijn geweest dat het slachtoffer geld uit zijn rugzak had gestolen. Een andere dakloze zou het slachtoffer aangewezen hebben als de dief. Of het slachtoffer daadwerkelijk de dief was, is echter niet bevestigd. De verdachte besloot om het slachtoffer te lijf te gaan, waarbij hij actief op zoek ging naar een voorwerp om hem te verwonden. Daarom wordt het als een poging tot moord gezien.

De feiten werden vastgelegd op bewakingsbeelden, waardoor de politie een duidelijk beeld heeft van wat er precies is gebeurd. De verdachte is voorgeleid voor de raadkamer in Brugge en zijn aanhouding is met een maand verlengd. De advocaat van de verdachte, Pieterjan Dens, geeft aan dat zijn cliënt niet de intentie had om de man te vermoorden.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments