woensdag, juli 24, 2024
spot_imgspot_img

Zwemmen afgeraden bij Christinastraat en Koninginnelaan in Oostende vanwege verontreinigd water

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Het zwemmen ter hoogte van het Noodstrand-Christinastraat en de Koninginnelaan in Oostende wordt momenteel afgeraden. Dit advies komt nadat de kust dinsdagmiddag en -avond getroffen werd door zware regenbuien.

De intensieve neerslag heeft ervoor gezorgd dat de overstorten zijn geactiveerd, waardoor vuilwater in het kanaal is terechtgekomen. Vervolgens dreef deze verontreiniging richting zee, waardoor enkele populaire zwemzones in Oostende werden getroffen.

De kwaliteit van het zwemwater bij het Noodstrand-Christinastraat en de Koninginnelaan voldoet momenteel niet aan de vereiste normen om veilig in te zwemmen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Milieumaatschappij raden dan ook af om in deze specifieke zones te zwemmen. Deze waarschuwing geldt vooral voor kinderen, ouderen en personen met een verzwakt immuunsysteem.

Het is belangrijk om de richtlijnen van de autoriteiten op te volgen en de veiligheid in acht te nemen. Zwemmers wordt geadviseerd om uit te wijken naar andere, niet-geïmpacteerde zwemlocaties in Oostende totdat het water weer als veilig wordt bestempeld. Het Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Milieumaatschappij zullen de situatie blijven monitoren en opvolgen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments