zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Zwakbegaafde twintiger riskeert vier jaar cel voor reeks auto-inbraken in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een 28-jarige Oostendenaar met een lichte mentale beperking staat voor de rechter en riskeert een effectieve celstraf van vier jaar vanwege zijn betrokkenheid bij tientallen auto-inbraken. Hassan J. gebruikte telkens een noodhamertje om de ruiten in te slaan en pleegde soms meerdere inbraken per nacht, zo verklaarde de procureur.

In oktober vorig jaar werd Oostende geconfronteerd met een golf van auto-inbraken, waarbij telkens een achterruit werd ingeslagen. Dankzij camerabeelden kwam het gerecht Hassan J. begin december op het spoor. Tijdens een huiszoeking in het huis van zijn moeder werden op zijn kamer verschillende gestolen spullen aangetroffen, waaronder een boormachine, laptops en een rijbewijs. Daarnaast werden er ook een kleine hoeveelheid drugs gevonden.

De twintiger, met een verleden van eerdere veroordelingen en gewelddadig gedrag in een psychiatrisch centrum, bekende dat hij een noodhamertje gebruikte om de autoruiten te vernielen. Zijn intentie was om de gestolen goederen online te verkopen. In een periode van minder dan drie maanden pleegde hij maar liefst 37 inbraken, 20 pogingen en 9 gewone diefstallen.

De procureur benadrukte dat Hassan J. blijft recidiveren, ondanks eerdere veroordelingen. De verdediging pleitte voor een voorwaardelijke straf en wees op de lichte mentale beperking van de beklaagde. Zij benadrukten tevens dat zijn drugsprobleem behandeling vereist, hoewel hij momenteel clean is.

Op 13 juli zal de rechtbank uitspraak doen in deze zaak.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments