donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Zorabots wordt TaleMate: Oostendse Tech Innovators transformeren en herpositioneren

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE, 5 september 2023 – In een gedurfde zet die het voortdurend veranderende tech-landschap weerspiegelt, ondergaan Oostende’s eigen Zorabots en de bijbehorende entiteiten een ingrijpende transformatie.

Samen komen ze tevoorschijn als het gloednieuwe TaleMate, een onderneming gesteund door een aanzienlijke kapitaalinjectie van 30,4 miljoen euro. De drijvende krachten achter deze transformatie zijn de huidige CEO’s, Tommy Deblieck en Fabrice Goffin, samen met investeerder Bart Versluys.

TaleMate, onder leiding van de huidige co-CEO’s, verschuift haar focus van de wereld van robotica naar geavanceerde softwareoplossingen die bedoeld zijn om het Internet of Things (IoT), robotica en de metaverse te versterken en met elkaar te verbinden.

“Na uitgebreid onderzoek en ontwikkeling hebben we een no-code softwareplatform gecreëerd dat verder reikt dan alleen robotica”, leggen de CEO’s uit. “De integratie met IoT-apparaten en de virtuele wereld vertegenwoordigt een significante sprong voorwaarts, en we doen dit in een nieuwe omgeving met nieuwe investeerders.”

Zorabots heeft in de afgelopen jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan, waarbij het zich heeft ontwikkeld van een bedrijf dat zich richtte op end-to-end robotica-projecten tot een innovatieve softwareonderneming. “TaleMate zal zich nu exclusief richten op deze software”, stellen de twee CEO’s. “We laten de hardware van robots achter ons, wat deze evolutie noodzakelijk maakt. Met een kapitaalverhoging tot 30,4 miljoen euro zetten we de volgende stap om ons innovatieve softwareplatform verder uit te rollen, bestaande contracten te vervullen en een reeks nieuwe overeenkomsten te sluiten.”

Nieuwe investeerders aan boord

Naast de bijdragen van Bart Versluys en Scorpiaux, die samen 50% vormen, streeft TaleMate ernaar om extra investeerders aan te trekken om het bedrijf te versterken. De toestroom van nieuw kapitaal staat op het punt het volledige potentieel van het softwareplatform te ontsluiten en de groei te stimuleren.

De beslissing om te focussen op de ontwikkeling van een softwareplatform dat robotica, IoT en de metaverse verbindt, waardoor deze drie componenten naadloos met elkaar kunnen interageren, is bijzonder waardevol gebleken. Het vermogen van het platform om meer dan 2.000 merken van slimme apparaten aan te sturen en te verbinden, gecombineerd met het gebruiksvriendelijke no-code systeem dat geen technische programmeerkennis vereist, positioneert het platform als een uniek wereldwijd aanbod in de hightechmarkt.

“De contracten met QSS in Saoedi-Arabië en Arco in Canada hebben deze aanpak gevalideerd en hebben het bedrijf in een stroomversnelling gebracht wat betreft ontwikkeling en bedrijfsgroei”, concluderen Goffin en Deblieck. “TaleMate zal deze contracten naadloos overnemen en blijft vastberaden het pad volgen dat we hebben uitgestippeld.”

Zorabots, oorspronkelijk opgericht in Oostende in 2011 door co-CEO’s Tommy Deblieck en Fabrice Goffin, richtte zich aanvankelijk op de ontwikkeling en aansturing van robots.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments