maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Zonovergoten Oostende trekt begin september massaal toeristen naar de kust

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het weer in Oostende blijft stralen, en dat heeft een directe impact op het toerisme aan de Belgische kust. Met temperaturen boven de 30 graden is de vraag naar hotelkamers aan zee enorm gestegen. Oostende, de parel aan de Belgische kust, is vrijwel volledig volgeboekt, met Hotel Europe als een van de vele hotspots.

Juli bracht natte dagen, augustus verbeterde geleidelijk, maar september lijkt de mooiste zomermaand te worden. De zonovergoten dagen blijven aanhouden, wat het weekend nog aantrekkelijker maakt voor toeristen. Hoewel de temperatuur volgende week zal dalen, blijft de zon schijnen volgens de huidige voorspellingen.

Bart Boelens, voorzitter van Horeca Middenkust, is verheugd over de toestroom van toeristen: “Het prachtige weer heeft zich vertaald in extra boekingen voor bijna alle hotels in Oostende. Mensen hebben de zon duidelijk gemist.” Wat opvalt, is dat niet alleen senioren de stranden bezoeken, maar ook studenten. Met de tweede zit achter de rug en het zonnige weer, is de kust een aantrekkelijke bestemming geworden voor hen.

Terwijl restaurants graag koelere temperaturen hebben, blijven toeristen liever op het strand voor een snelle hap. Boelens merkt op dat iedereen tevreden lijkt te zijn na het wisselvallige weer in juli. Hij hoopt dat de rest van de maand droog blijft, en dit zonnige weer markeert een prachtige afsluiter van het zomerseizoen aan de kust.

Boelens benadrukt dat er voldoende personeel beschikbaar is om de zonnekloppers te bedienen.

Toerisme Oostende is ook blij met de drukte en verwacht nog meer bezoekers, vooral vanuit het binnenland, als de temperatuur boven de 30 graden blijft. Margot Neyskens, woordvoerster van Toerisme Oostende, herinnert mensen eraan om veilig te zwemmen en in bewaakte zones te blijven. Ze waarschuwt dat de gevaren van de zee onderschat worden, zelfs als het druk is, en benadrukt het belang van waakzaamheid en zorg voor elkaar.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments