vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Zes Oostendse scholen en jeugdbeweging bundelen krachten in strijd tegen zwerfvuil met Operatie Proper

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Zes Oostendse scholen en een lokale jeugdbeweging hebben zich aangesloten bij Operatie Proper, een initiatief van Mooimakers om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. In samenwerking met de Stad Oostende hebben ze actieplannen opgesteld om hun omgeving schoon te houden.

Het beloningssysteem van Operatie Proper biedt scholen en jeugdverenigingen de nodige ondersteuning om zwerfvuil aan te pakken. Door actieplannen op te stellen en deze uit te voeren, krijgen kinderen en jongeren de kans om meer te leren over zwerfvuil in hun leefomgeving. In plaats van passief toe te kijken, leren ze om samen te werken en hun handen uit de mouwen te steken om een nettere (school)omgeving te creëren. De Stad Oostende ondersteunt het project en fungeert als aanspreekpunt voor de deelnemende scholen en jeugdbewegingen.

Dit jaar doen zes Oostendse scholen en een jeugdbeweging mee aan het project: VLS Westdiep, Ensorinstituut, VTI Oostende, Heilig Hartschool, GO! Athena Campus Pegasus, GO! Athena Campus Centrum en Seascouts Oostende. In totaal zullen meer dan 2.800 leerlingen via dit project in aanraking komen met het thema zwerfvuil. Samen met de Stad hebben zij actieplannen opgesteld om de schoolbuurt schoon te houden, metingen van zwerfvuil uit te voeren, het schooldomein schoon te houden, themalessen te geven over afval en zwerfvuil, hergebruik van materialen te stimuleren en themaspellen over afval uit te voeren.

Na uitvoering van het actieplan ontvangen de deelnemende scholen en jeugdbeweging een financiële beloning waarmee ze herbruikbaar materiaal kunnen aanschaffen, de speelplaats groener kunnen maken of het zwerfvuil op het schooldomein verder kunnen aanpakken. Dit beloningssysteem biedt de nodige motivatie om de strijd tegen zwerfvuil vol te houden en samen te werken aan een schonere leefomgeving.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments