zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Wouter De Vriendt kiest voor nationale politiek

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Wouter De Vriendt heeft gisterenavond aangekondigd dat hij beschikbaar is om mee te strijden voor meer groene en progressieve politiek. Als fractieleider voor Groen in de Kamer stelt hij zich kandidaat voor een verlengd verblijf in het parlement.

Hoewel dit niet vanzelfsprekend is binnen Groen, waar de regel geldt dat een lid alleen mag blijven zetelen na twee bestuursperiodes als de leden uit de provincie daarmee akkoord gaan, heeft De Vriendt de goedkeuring gekregen. Hierdoor wordt hij waarschijnlijk de lijsttrekker in West-Vlaanderen.

Indien De Vriendt opnieuw in het parlement wordt verkozen, kan hij geen schepen in Oostende worden, aangezien Groen geen cumul toestaat. Desondanks is de kans groot dat Groen opnieuw deel uitmaakt van het bestuur daar, aangezien burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) in kartel met Groen en CD&V naar de kiezers trekt.

Vraag is als Wouter De Vriendt zich dan kandidaat zal stellen voor volgende verkiezingen gezien het op voorhand duidelijk is dat hij geen rol kan spelen bij de lokale verkiezingen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments