woensdag, juli 24, 2024
spot_imgspot_img

Wordt Jean-Marc Jaumin de nieuwe coach van de jeugdacademie in Oostende?

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Drievoudig speler van het jaar, Jean-Marc Jaumin, wordt serieus overwogen om de jeugdschool en het partnerploeg KBGO Basket@Sea in Oostende te leiden. Dario Gjergja, die nog twee jaar onder contract staat, zal ongetwijfeld de eerste ploeg van Filou Oostende blijven trainen en coachen.

Op uitnodiging van Filou Oostende woonde Jean-Marc Jaumin samen met Johan Vande Lanotte dinsdagavond de tweede finale bij tussen Filou Oostende en Telenet Antwerp Giants. Jaumin, die vorig seizoen en dit seizoen coach was bij Brussels, wordt overwogen als hoofdcoach van de Oostendse basketschool en het partnerploeg in de Top Division Men Two.

Hij zou een tweejarig contract kunnen tekenen. Oostende voert momenteel gesprekken met verschillende personen voor de verdere ontwikkeling van de jeugdacademie.

Oostende heeft voortijdig een einde gemaakt aan het driejarige contract van Kris De Pauw, die aan het hoofd stond van de basketschool en het KBGO-Basket@Sea team in de derde nationale reeks.

Als Jean-Marc Jaumin deze nieuwe uitdaging aanneemt, zal het zijn derde termijn zijn bij de kustclub. Van 1990 tot 1999 speelde hij al voor Sunair Oostende, waar hij in die periode de landstitel van 1995 en drie Belgische bekers (1991, 1997 en 1998) won. Na seizoenen in Griekenland, bij Bergen en vooral Spanje (Gran Canaria, Malaga, waarmee hij de Koraç Cup won, en Real Madrid), beëindigde hij zijn spelerscarrière met de landstitel in 2006 bij Oostende.

Daarna werd Jaumin coach en rekruteerde hij spelers voor de basketschool van Oostende en het derdeklasseteam KBGO. Sinds december 2008 was hij assistent-coach van Umberto Badioli, die Sharon Drucker verving bij Base Oostende, nadat deze naar Maccabi Tel Aviv vertrok. Eind maart 2010 volgde Jaumin zelf de Sloveen Memi Becirovic op als hoofdcoach van Oostende. Hij bereikte onder andere de Final Four van de FIBA Eurochallenge. Eind november 2011 werd de samenwerking met Oostende stopgezet en werd Dario Gjergja aangesteld als hoofdcoach.

In de afgelopen elf seizoenen was Jaumin actief als coach in Nederland (Den Helder en Den Bosch), Zwitserland (Lugano en Genève) en in België (Okapi Aalst en Brussels).

Drie decennia

De Oostendse basketschool, nu bekend als Oostende COREtec BasketballAcademy, heeft een traditie van drie decennia. Dit seizoen nam het U18-team deel aan de allereerste Youth Basketball Champions League. Het U21-team werd afgelopen weekend Belgisch kampioen.

bron: nieuwsblad.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments