donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Wordt het een play-off finale tussen Oostende en Antwerp?

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Vanavond gaan de nationale play-offs van start in de BNXT League. Dit is de Belgisch-Nederlandse professionele basketbalcompetitie waarin de beste teams van België en Nederland tegen elkaar spelen. De Elite Gold-reeks met de vijf beste teams uit beide landen heeft voor een kleine verrassing gezorgd: Antwerp gaat als nummer 1 de play-offs in, niet Oostende.

Basketbaljournalist Maarten Weynants licht de krachtsverhoudingen toe voorafgaand aan de Belgische titelstrijd in een interview met Sporza. Hij benadrukt dat het onverstandig is om tegen Oostende te gokken, gezien de historie van het team. Toch gaat Antwerp als nummer 1 de play-offs in.

Oostende-coach Dario Gjergja heeft afgelopen weekend het competitieformat bekritiseerd. Zowel Oostende als Antwerp hebben elk zes keer verloren, waarvan Antwerp twee keer van Oostende. Toch heeft Antwerp één punt meer, door de halvering van de punten na de nationale fase en betere resultaten in de Elite Gold. Gjergja heeft laten weten dat hij het niet eens is met dit format.

Maarten Weynants is het hier niet mee eens en geeft aan dat dit nu eenmaal het format is van de competitie. Alle clubs, behalve Luik, hebben hiermee ingestemd. Het competitieformat werkt volgens hem goed en zorgt voor meer spanning. Hij wijst erop dat niemand klaagt over het format.

Oostende en Antwerp mogen als nummer 1 en 2 even uitrusten. Zij komen pas vanaf de halve finales in actie. In de kwartfinales bijten Limburg United-Charleroi en Mechelen-Leuven vanavond de spits af. Maarten Weynants denkt dat Limburg United licht favoriet is tegen Charleroi vanwege het thuisvoordeel. Ook Mechelen-Leuven belooft spannend te worden.

Hoewel Oostende niet als nummer 1 de play-offs in gaat, is de kans groot dat zij de finale zullen bereiken. Oostende treft namelijk Mechelen in de halve finale, terwijl Antwerp het opneemt tegen de winnaar van Limburg United-Charleroi.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments