maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Woonzorgcentrum Ons Geluk in Oostende onder verhoogd toezicht

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 10 oktober 2023 – Het welzijn en de kwaliteit van zorg in onze stad zijn van cruciaal belang. Recentelijk heeft het departement Zorg woonzorgcentrum Ons Geluk in de Westlaan in Oostende onder verhoogd toezicht geplaatst, beheerd door Seniors Care-ion BV dat gebeurde op 9 oktober. De maatregel komt na een inspectie die plaatsvond op 9 augustus en heeft betrekking op verschillende zorggerelateerde tekorten.

De inspectie door Zorginspectie onthulde meerdere zorgtekortkomingen, waaronder:

  1. Het niet kunnen aantonen dat de benodigde hulp wordt geboden bij de dagelijkse verzorging.
  2. Het niet consequent uitvoeren van zorginstructies in de praktijk.
  3. Problemen met de medicatieverstrekking.
  4. Het ontbreken van 24/24u permanentie.
  5. Een tekort aan medewerkers voor reactivering.

Daarnaast zijn er nog andere tekorten gedocumenteerd in het inspectieverslag, dat beschikbaar is op de website van Zorginspectie.

Wat dient er nu te gebeuren?

Het woonzorgcentrum heeft vijftien dagen na ontvangst van de aanmaning de tijd om een remediëringsplan in te dienen bij het departement Zorg. In dit plan moeten zij concrete acties beschrijven om de vastgestelde tekortkomingen aan te pakken, evenals tijdschema’s voor de oplossing van deze tekorten. Het departement zal grondig evalueren of de voorgestelde maatregelen adequaat zijn en of de voorgestelde tijdlijnen snel genoeg resultaten zullen opleveren.

Indien het woonzorgcentrum geen remediëringsplan indient, onvoldoende actie onderneemt, te ver in de toekomst liggende tijdlijnen voorstelt, of de voorgestelde acties onvoldoende worden uitgevoerd, behoudt het departement zich het recht voor om verdere stappen te ondernemen in het handhavingstraject.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments