donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Werkzoekenden uit Oostende kunnen met bus naar machinale bouwopleiding in Roeselare

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Werkzoekenden in Oostende krijgen nu de mogelijkheid om met de bus naar een opleidingscentrum voor machinale bouwberoepen in Roeselare te reizen. Op maandag bracht Vlaams minister van Werk, Jo Brouns (CD&V), een bezoek aan dit opleidingscentrum.

Tijdens het bezoek werd het nieuwe project van de mobiele opleiding gepresenteerd in aanwezigheid van gedeputeerde Jean de Bethune en burgemeester Kris Declercq (CD&V) van Roeselare. Dit project, een samenwerking tussen VDAB, Economisch Huis Oostende en sectororganisatie Constructiv, heeft als doel om de opleiding toegankelijker te maken voor werkzoekenden uit de regio Oostende door middel van een dagelijkse busverbinding.

Glen Tesch, teamleider bouw bij VDAB, legde het project verder uit: “Dit initiatief is ontstaan als reactie op de oproep van werkgevers. Ons doel is om mensen binnen zes weken op te leiden en klaar te stomen voor toekomstige banen. Om ook de mensen in de regio Oostende te motiveren en enthousiast te maken voor de opleiding in Roeselare, hebben we besloten om een busverbinding in te stellen tussen het station van Oostende en het opleidingscentrum in de Pildersweg in Roeselare”, aldus Tesch.

bron: nieuwsblad.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments