donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Weerbericht voor Oostende – kans op Onweer

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Geldig van 20/06/2023 14:00 tot 21/06/2023 02:00

Dinsdagmiddag en dinsdagavond bevindt Oostende zich onder invloed van warme en onstabiele luchtmassa’s die vanuit Frankrijk binnendrijven, met de vorming van een thermische vore. Hierdoor zullen er onweersbuien ontstaan, die zich vanaf de Franse grens over een groot deel van het land zullen verplaatsen.

Deze onweersbuien kunnen hevig zijn, gepaard gaande met hagel, zware rukwinden en intense neerslag in korte tijd. In sommige gebieden kan er plaatselijk meer dan 20 liter per vierkante meter (of mm) regen vallen binnen een uur. Tijdens de nacht naar woensdag wordt er meer neerslag verwacht, wat resulteert in een totale neerslaghoeveelheid van ongeveer 25 mm gedurende een periode van 24 uur, van dinsdagochtend tot woensdagnacht.

Het is echter belangrijk op te merken dat er lokaal hogere neerslagwaarden mogelijk zijn, waarbij de hoeveelheden kunnen oplopen tot 40 of 50 mm. Dit leidt tot code geel voor neerslag, wat aangeeft dat er plaatselijk mogelijk overlast kan ontstaan door de hoeveelheid regen.

Het wordt aangeraden om alert te blijven op de weersomstandigheden en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het vermijden van open terreinen en het veilig stellen van losse voorwerpen. Houd ook de lokale berichtgeving in de gaten voor eventuele waarschuwingen of adviezen van de autoriteiten.

Blijf veilig en houd rekening met de hevige onweersbuien die naar Oostende zullen trekken.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments