zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Weerbericht 3 mei 2023

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Goeiemorgen Ostende, hier is het weerbericht voor Oostende. Momenteel bevinden we ons onder de gunstige invloed van een hoog drukgebied dat zich boven de Noordzee bevindt. Een noordoostelijke tot oostelijke stroming voert geleidelijk zachtere continentale lucht aan, wat ervoor zorgt dat het weer wat aangenamer aanvoelt.

Vandaag wordt een dag met behoorlijk wat zon maar nog redelijk fris. De maxima vanmiddag zal niet hoger uitkomen dan 14 graden. Voor vanavond en vannacht wordt er licht bewolkt tot helder weer verwacht, met goede zichtbaarheid. De minima liggen rond 4°C en er is een matige wind (kracht 4) uit het noordoosten, die later zal ruimen naar het oosten.

Morgen zal het zonnig zijn met hoge wolkensluiers in de loop van de namiddag. Er is nog steeds goede zichtbaarheid en de temperaturen zullen stijgen tot maximaal 14°C. Er zal een matige wind (kracht 4) zijn uit het oosten, die later zal krimpen naar het noordoosten en toenemen tot vrij krachtig (kracht 5).

Op donderdagavond komt er een frontale storing op gang, verbonden aan een Atlantische depressie, doordat het hoog noordwaarts opschuift. Aan de voorzijde van deze storing wordt zeer zachte lucht aangevoerd, wat kan leiden tot wat regenval. Vanaf vrijdag wordt via een zuidwestelijke stroming onstabiele, maritieme lucht aangevoerd, wat waarschijnlijk zal leiden tot wat regenachtig weer.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments