zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Waterlek houdt Torhoutsesteenweg richting Gistel nog enkele dagen langer in zijn greep

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – De doorgaans drukke Torhoutsesteenweg in Oostende blijft tot en met vrijdag geblokkeerd op het kruispunt met de Mariakerkelaan, nadat een aanzienlijk waterlek optrad in de nacht van 20 op 21 augustus.

De herstelwerken hebben meer tijd in beslag genomen dan aanvankelijk werd verwacht, waardoor het verkeer richting Gistel pas op zaterdag 2 september weer kan doorstromen. Het stadsbestuur benadrukt het ongemak voor de weggebruikers en hoopt op begrip voor de vertraging.*

Een onverwacht waterlek heeft al ruim een week lang de Torhoutsesteenweg in de richting van Gistel volledig afgesloten, met alle gevolgen van dien voor het doorgaande verkeer. Het incident vond plaats op het kruispunt met de Mariakerkelaan en dwong autoriteiten om snel actie te ondernemen. Het lek werd op 21 augustus ontdekt en onmiddellijk gerepareerd, maar de daaropvolgende wegwerkzaamheden hebben voor vertraging gezorgd.

Het herstellen van de weg vereiste het volledig openbreken van het wegdek, een arbeidsintensieve taak die meer tijd vergde dan aanvankelijk werd ingeschat. De gemeentelijke aannemer belast met de reparaties zal naar verwachting pas op vrijdag klaar zijn met de werkzaamheden. Hierdoor zal het verkeer richting Gistel pas op zaterdag 2 september weer kunnen rijden op dit deel van de Torhoutsesteenweg.

Het afgesloten traject, dat zich uitstrekt tussen de Elisabethlaan en de Mariakerkelaan, zal bijna twee weken ontoegankelijk zijn geweest. Het stadsbestuur benadrukt dat deze verlengde afsluiting voor ongemak zorgt bij de lokale bevolking en de weggebruikers, en vraagt om begrip voor de vertraging die is opgelopen tijdens de reparatiewerkzaamheden.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments