zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Wat brengt de toekomst voor KVO?

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

KV Oostende zal volgend seizoen in de Challenger Pro League spelen na degradatie uit de hoogste klasse van het Belgische voetbal. Hoewel degradatie voor elke club een moeilijke periode is, is de aandacht nu vooral gericht op de overname van de club.

KV Oostende werd in 2020 overgenomen door PMG, waarbij toenmalig burgemeester en hevige supporter van de club, Bart Tommelein, een bemiddelende rol speelde. Tommelein kondigde zelfs aan dat de club gered was. Bij de huidige overname zal Tommelein echter geen bemiddelende rol spelen.

De stad Oostende blijft echter wel een belangrijke rol spelen in het overnamedossier, omdat de gronden van het stadion eigendom zijn van de stad. “Als KV Oostende niet meer zou spelen in 1A of 1B, dan zou volgens het contract met Marc Coucke, de vorige eigenaar, het stadion terugkomen naar de stad”, legt Tommelein uit aan kw.be. “Een situatie die voor niemand interessant is.”

Tommelein benadrukt het belang van de voetbalclub voor de stad Oostende. “We zijn niets zonder voetbalclub in een stadion of een stadion met een club die niet in de Liga speelt. Het was voor die tribune dat we destijds met de stad tussengekomen zijn. Als dat opnieuw nodig zou zijn, dan zullen we dat opnieuw doen.”

Het is nog niet bekend wie de nieuwe eigenaar van KV Oostende zal zijn en wat de plannen met KVO zijn.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments