zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Vrouw misbruikt bankkaart van 81-jarige oma en krijgt acht maanden celstraf

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 25-jarige vrouw uit Oostende is door de Brugse rechtbank veroordeeld tot acht maanden effectieve celstraf wegens informaticabedrog. Ze plunderde de bankrekening van haar 81-jarige oma met behulp van een bankkaart die ze had gekregen om boodschappen te doen.

Het hoogbejaarde slachtoffer stapte in het voorjaar van 2020 zelf naar de politie nadat ze had ontdekt dat haar saldo ontoereikend was om een betaling uit te voeren. Uit onderzoek van camerabeelden bleek dat haar kleindochter, J.S., tussen 20 en 25 januari 2020 op verschillende locaties in Oostende in totaal 1.430 euro had opgenomen met de bankkaart.

Tijdens haar verhoor gaf de 25-jarige Oostendse toe dat ze zich schuldig had gemaakt aan informaticabedrog, maar ze ontkende stellig dat ze de bankkaart had gestolen. Volgens haar had ze de kaart met pincode van haar oma gekregen om af en toe kleine boodschappen voor haar te doen. Helaas is de grootmoeder inmiddels overleden.

De vrouw was niet aanwezig in de rechtszaal, omdat ze geseind staat en vreesde dat ze tijdens de zitting gearresteerd zou worden. Het openbaar ministerie eiste een jaar celstraf, maar advocaat Mathieu Langerock wist met succes vrijspraak te verkrijgen voor diefstal. Hij pleitte voor een zo mild mogelijke straf voor het informaticabedro

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments