donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Vrouw (57) ontkent oplichting van man voor 700.000 euro

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 57-jarige vrouw uit Oostende ontkent ten stelligste dat zij haar man voor maar liefst 700.000 euro heeft opgelicht. De beschuldiging luidt dat zij “de kip met de gouden eieren heeft gepluimd!”

N.V. en N.C. traden in 2013 in het huwelijk. Voorheen was N.C. een veelbelovende rechtenstudent, maar hij raakte zwaar verslaafd aan alcohol en drugs. Desondanks werd hij altijd gesteund door zijn welgestelde ouders.

Tussen 2011 en 2013 vonden er negen overschrijvingen plaats van zijn rekening naar haar rekening, met een totaalbedrag van 148.000 euro. Op 28 december 2013 vond het huwelijk plaats, waarbij onder andere een studio werd verkocht voor 118.000 euro en beleggingen ter waarde van 414.000 euro werden verkocht.

In 2016 gingen ze uit elkaar, maar tegen die tijd was er bijna 700.000 euro van zijn rekening naar haar rekening overgeschreven. Desondanks pleit haar advocaat voor vrijspraak en beweert dat zij niets verkeerds heeft gedaan. Hij betoogt dat ze waren getrouwd onder het stelsel van gemeenschap van goederen, dus er kan geen sprake zijn van oplichting of diefstal. Bovendien waren haar intenties altijd oprecht. Hij wijst er ook op dat de vrouw vooraf niet op de hoogte was van zijn vermogen. “Ze hebben nog steeds contact en zijn goede vrienden.”

De procureur-generaal was echter niet mals in zijn oordeel over haar. “Vóór jullie huwelijk heb je in 18 maanden tijd 148.000 euro van hem afgetroggeld, dat is gemiddeld zo’n 8.300 euro per maand! Daarna heb je de kip met de gouden eieren gepluimd op een ongekende schaal. En dat geld heeft hem niet geholpen om van zijn drank- en drugsverslaving af te komen.”

Hij eist op zijn minst bevestiging van de eerdere veroordeling tot één jaar gevangenisstraf. Bovendien blijkt uit de huidige bankrekeningen van de vrouw dat er nauwelijks nog geld op staat. De vrouw beweert op haar beurt dat ze in die periode veel kosten had, waaronder de huur van een woning. “Ik heb mijn geld niet verborgen. Acht jaar geleden stond er nog 310.000 euro op mijn rekening, maar het is uitgegeven aan diverse kosten.” De uitspraak volgt op 27 september.

bron: nieuwsblad.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments