zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Vrijspraak voor Noëlla Vandamme in Oplichtingszaak

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – In een opvallende wending van het gerechtelijke proces rondom Noëlla Vandamme, werd op 27 september 2023 een integrale vrijspraak uitgesproken door het Hof van Beroep in Gent. De zaak, waarin Noëlla Vandamme beschuldigd werd van oplichting van een man voor 700.000 euro, nam een verrassende wending met deze uitspraak.

Het Hof oordeelde dat er inderdaad een oprechte relatie bestond tussen Noëlla Vandamme en de man, wiens initialen enige privacy behouden. Het Hof benadrukte dat de man ten volle handelings- en wilsbekwaam was tijdens hun huwelijk en dat hij in staat was zijn vermogen te beheren. Er waren geen aanwijzingen dat Noëlla Vandamme het gemeenschappelijke vermogen zonder medeweten van haar man beheerde, laat staan met bedrieglijke bedoelingen. Het Hof merkte op dat de man destijds juridische bijstand had en dat zelfs zijn moeder, die het familiefortuin beheerde, haar instemming gaf voor zaken waarvan ze op de hoogte was.

De uitspraak van het Hof leidde tot integrale vrijspraak voor Noëlla Vandamme in maar liefst 12 verschillende aanklachten. Zowel de vorderingen van het Parket als die van de burgerlijke partij werden afgewezen.

Mr. Olivier Ide van Pollex Advocaten, die Noëlla Vandamme bijstond, stelt tot slot omtrent dit arrest: “Deze opmerkelijke vrijspraak werpt een kritische noot op de aanklachten tegen Noëlla Vandamme en benadrukt het belang van een eerlijke beoordeling van gerechtelijke zaken. Noëlla Vandamme mocht het huwelijksvermogen alleen beheren en deed dit steeds met goede bedoelingen, gericht op het bijstaan van haar man in zijn strijd tegen verslavingen.”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments