vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Voortvluchtige drugskoerier Erdal B. gearresteerd in Oostends hotel dankzij uitbaters

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 4 september 2023 – Recent werd Erdal B., een 26-jarige Turkse Nederlander die betrokken was bij een grote drugsbende, aangehouden in een hotel in Oostende. Deze koerier die werkt voor de organisatie van ‘Angel’ was eerder veroordeeld tot 30 maanden cel en was voortvluchtig. Zijn arrestatie kwam tot stand dankzij een tip van hoteluitbaters.

Het onderzoek naar de drugsbende begon toen de autoriteiten informatie ontvingen over Nederlandse drugskoeriers die in Oostende actief waren. Al snel leidde het spoor naar ‘Angel’, de persoon die verantwoordelijk was voor het organiseren van de koeriers die drugs vanuit Maastricht naar Oostende brachten, vaak met de trein.

Wat opviel, was de efficiëntie waarmee ‘Angel’ zijn operaties leidde. Hij organiseerde als het ware een ’takeaway’-service voor verdovende middelen, waarbij hij koeriers instructies gaf over welke treinen ze moesten nemen, hoe ze de boekhouding moesten bijhouden en zelfs waar ze konden overnachten. In een poging om onder de radar te blijven, communiceerden ze in codetaal, waarbij ‘melk’ werd gebruikt in plaats van heroïne en cocaïne. Er werden zelfs monsters van de drugs uitgedeeld in een afkickcentrum.

Dankzij telefoontaps slaagde de recherche erin de hele bende in kaart te brengen. Het kopstuk, Achraf B., alias ‘Angel’, werd op 14 juni 2021 veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. Zijn rechterhand, Abdelhakim E., kreeg 40 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk was. Vijf Nederlandse koeriers kregen gevangenisstraffen tot 30 maanden, waaronder Erdal B. De 26-jarige Turkse Nederlander was echter niet aanwezig bij het proces en werd na de uitspraak gezocht door de autoriteiten.

Het keerpunt kwam halverwege augustus, toen hoteluitbaters in Oostende de politie informeerden over een verdachte gast en zijn naam doorgaven. Na verificatie bleek het om Erdal B. te gaan, die nog altijd actief was in het drugsmilieu. Bij een huiszoeking in zijn hotelkamer ontdekten de speurders ongeveer 120 gram heroïne, verstopt achter een televisie. Hij werd onmiddellijk gearresteerd op verdenking van drugshandel. In de gevangenis heeft hij verzet aangetekend tegen de eerder opgelegde straf van 30 maanden, waarbij zijn advocaat, Bram Elyn, pleitte voor een mildere straf op basis van Erdal’s beperkte rol en het ontbreken van winst.

Het vonnis zal op 2 oktober worden uitgesproken, en de zaak van Erdal B. blijft een aandachtspunt voor de Oostendse gemeenschap in haar streven naar een veiliger en drugsvrij Oostende.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

7 REACTIES

  1. Ja das die mensen bedanken met een stront binnenkort krijgen we dan nieuws over een afgebrand hotel in oostende wegens revanche. In plants van dit te vermelden in de gazette Hadden ze beter discreet gebleven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments