zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Vogelopvangcentrum in Oostende zoekt vrijwilligers om drukte op te vangen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het Vogelopvangcentrum (VOC) in Oostende kampt met een groeiende drukte. De kauwen, die vaak hun nest in de schoorsteen bouwen, vliegen uit en ook de egels ontwaken uit hun winterslaap. Helaas verlopen deze lentescènes niet altijd even vrolijk, zoals de vrijwilligers van het VOC maar al te goed weten.

Ze hopen dan ook snel extra helpende handen te vinden. De kauwen lijken de hulp alvast luidkeels toe te juichen, zoals te zien is in een filmpje dat we hebben kunnen maken.

Het Vogelopvangcentrum Oostende werkt met een team van acht betaalde medewerkers en ongeveer honderd vrijwilligers. Dat lijkt misschien veel, maar uiteraard kan niet iedereen elke dag komen. Extra helpende handen zijn bij het VOC meer dan welkom. Er zijn niet veel vereisten: vanaf 16 jaar kun je hier aan de slag. De taken zijn divers, variërend van ontvangst en voederen tot het bemannen van informatiestands op evenementen, het uitvoeren van klusjes of het ophalen van dieren. We zijn actief in een groot deel van de provincie.

Na een intakegesprek en een oriëntatiedag kunnen vrijwilligers aan de slag. In het voor- en najaar organiseert het VOC ook informatieve sessies over onderwerpen zoals het verzorgen van nestjongen, voeren van duiven en verzorging van egels. Dit jaar zijn er al meer dan 150 egels en ruim 65 kauwen bij het VOC binnengebracht. Door het koude en natte voorjaar begint het seizoen iets later. Een voordeel van dit weer is dat veel mensen hun heg nog niet hebben gesnoeid, waardoor de vogels extra rust krijgen in hun nest.

Op een drukke dag verzorgt het VOC tot wel 100 egels. Vorig jaar werden bij het VOC bijna 6.000 dieren opgevangen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

2 REACTIES

 1. ik ben bereid om eens te komen luisteren wat er allemaal verwacht word van een vrijwilliger!

  ik verplaats mij momenteel met een brommer 125CC heb GEEN B rijbewijs maar wel een A rijbewijs
  Ik ben ook bereid om Duiven te voeden, mijn hele jeugd bij mijn groot ouders gebracht en mijn opa was duivenmelker, daar heb ik er wat van geleerd en deed het HEEL graag.

  Mij kunt u ZEKER op het volgende nummer bereiken (0492477731)

 2. Ben kandidaat:
  woensdag kom ik met kranten zoals eerder beloofd deze week kunnen we eventueel bespreken wat de taken zijn en wat jullie verlangen van een vrijwilliger. Ben bereid om een 2a3 dagen te komen helpen ben flexibel ivm u, werk namelijk s’nachts bij B post
  Tot woensdag Michel (Chelle) Broeckaert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments