maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Vlaanderen investeert in Vogelopvangcentrum Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Vlaams minister voor dierenwelzijn Ben Weyts heeft een som van € 775.000 aan structurele steun toegewezen aan in totaal 119 dierenasielen, wat een aanzienlijke toename van 14% in financiering markeert.

De verhoogde financiering voor deze asielen gaat ook gepaard met de belofte van extra middelen als ze dieren opvangen die door de Inspectie Dierenwelzijn in beslag zijn genomen bij dierenbeulen. De verstrekking van structurele steun voor deze asielen is een relatief recente ontwikkeling, die in 2020 is ingezet.

“We investeren steeds meer in onze asielen omdat ze van onschatbare waarde zijn in onze strijd voor verbeterd dierenwelzijn. Met deze financiële steun kunnen ze hun werking verder professionaliseren en daarmee het dierenwelzijn bevorderen,” merkte Minister Ben Weyts, namens de N-VA partij, op.

Vogelopvangcentrum in Oostende

Als een belangrijke begunstigde van dit initiatief zal het vogelopvangcentrum in Oostende een subsidie van € 11.155 ontvangen van de Vlaamse overheid. Deze financiering zal naar verwachting bijdragen aan het centrum in zijn essentiële werk om gewonde en getroffen vogels en wilde dieren te verzorgen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments