maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Vierde locatie toegankelijk strand geopend in Oostende: Strandplezier voor iedereen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Stad Oostende zet zich in voor een toegankelijk strand voor iedereen met betonnen strandpaden die reiken van de dijk tot aan de vloedlijn. Onlangs is een vierde locatie geopend op het Sportstrand, ter hoogte van de Wellingtonrenbaan.

Deze zomer kunnen mensen met beperkte mobiliteit extra genieten van het strand en de zee. Na de succesvolle implementatie van betonnen paden op de Diksmuidestraat, de Parijsstraat en het Klein Strand, is nu ook het Sportstrand (het strand bij de Surfclub) toegankelijk gemaakt met een betonpad naar de zee.

Het betonnen pad op het Sportstrand is de vierde locatie waar Stad Oostende het strand toegankelijker wil maken voor mensen met beperkte mobiliteit. Hierdoor kunnen rolstoelgebruikers en ouders met kinderwagens moeiteloos het strand betreden.

Inclusieve stad

Niet alleen mensen met beperkte mobiliteit kunnen profiteren van dit initiatief, maar ook gezinnen met kinderwagens. Daarnaast biedt de Diksmuidestraat het programma ‘Zon, Zee, Zorgeloos’ aan, waar gratis strandrolstoelen beschikbaar zijn en aangepast sanitair is voorzien.

Het streven naar een toegankelijk strand staat duidelijk vermeld in het bestuursakkoord. Elk jaar wil Stad Oostende het strand toegankelijker maken, zodat iedereen kan genieten van zon, zee en strand.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments