vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

VIDEO: Dringende medische evacuatie van zeiljacht NRJ-BALL tijdens Ramsgate-Oostende zeilwedstrijd

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Op zaterdag 20 mei vond er een urgente medische evacuatie plaats tijdens de zeilwedstrijd van Ramsgate naar Oostende, waarbij het Belgische zeiljacht NRJ-BALL betrokken was. Het zeiljacht, eigendom van Roland Clayes, had op dat moment zeven bemanningsleden aan boord toen zich een noodsituatie voordeed.

Op verzoek van het Franse maritieme reddingscoördinatiecentrum (MRCC) CROSSGRIS-NEZ werd de NH90 SAR-helikopter van de reddingsdienst in Koksijde ingezet. Op het moment van aankomst van de helikopter bevond het zeiljacht zich al in Belgische wateren voor de kust van Duinkerke. Het Belgische MRCC in Oostende nam daarna de coördinatie van de operatie over.

Bij aankomst bij het zeiljacht voerde de helikopterbemanning een grondige analyse van de situatie uit om de patiënt op een veilige manier van boord te kunnen halen. Ondanks de uitdagende omstandigheden slaagde de bemanning erin om de patiënt veilig aan land te brengen.

Op dit moment zijn er geen details vrijgegeven over de aard van de medische noodsituatie of de toestand van de patiënt. Meer informatie wordt verwacht naarmate het onderzoek vordert.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments