maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Vertraging bij behandeling parkeerboetes: Oostende stuurt eindelijk bij

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het lijkt erop dat het betalend parkeren in Oostende niet zo vlekkeloos verloopt als de autoriteiten ons willen doen geloven. Sinds 1 januari heeft de stad het beheer van het parkeren op het openbaar domein in eigen handen genomen, met de belofte van een efficiënte en snelle dienstverlening.

Na vier maanden kunnen we echter zien dat de behandeling van parkeerboetes aanzienlijk langer duurt dan gepland. Als reactie hierop heeft de stad besloten om extra personeel in te zetten bij het parkeerloket. Hoewel ze beweren dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken als ze een boete betwisten, is het duidelijk dat er sprake is van vertraging en dat dit een negatieve impact heeft op de burgers.

Sinds de overname van het parkeerbeheer heeft de stad trots verkondigd dat er meer dan 13.000 parkeervergunningen zijn goedgekeurd. Ze wijzen ook op de uitreiking van digitale parkeerjetons aan 5.196 personen, evenals gratis parkeervergunningen voor 4.746 houders van een parkeerkaart voor mensen met een handicap. Deze cijfers worden gepresenteerd als bewijs van het succes van het nieuwe systeem, maar ze verhullen de problemen bij de behandeling van retributies.

De stad beweert dat mensen die een boete betwisten, voorlopig niets hoeven te betalen en dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht. Dit klinkt geruststellend, maar het feit dat de behandeling van deze betwistingen vertraging oploopt, roept vragen op over de efficiëntie van het systeem. Het is onacceptabel dat mensen moeten wachten op een beslissing over hun boete, terwijl de stad blijft volhouden dat alles onder controle is.

Het stadsbestuur probeert de problemen te bagatelliseren door te stellen dat elk nieuw systeem verbetering nodig heeft en dat ze snel bijsturen waar nodig. Ze vermelden enkele aanpassingen die zijn gedaan, zoals het bijplaatsen van extra parkeerautomaten en het aanpassen van de digitale blauwe kaart. Hoewel deze wijzigingen nuttig kunnen zijn, verdoezelen ze het feit dat de basisdienstverlening niet goed functioneert.

Het is belangrijk dat de autoriteiten verantwoordelijkheid nemen voor deze vertragingen en ervoor zorgen dat de behandeling van parkeerboetes snel en efficiënt verloopt. Burgers verdienen een betrouwbaar en goed functionerend systeem, zonder onnodige vertragingen en onzekerheid. Het is tijd voor het stadsbestuur van Oostende om daadwerkelijke verbeteringen door te voeren en ervoor te zorgen dat de beloften van een snelle dienstverlening worden nagekomen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments