vrijdag, juli 12, 2024
spot_imgspot_img

Veroordeling tot vier jaar gevangenisstraf voor poging doodslag na ruzie met prostituee

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 18-jarige inwoner van Izegem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan één jaar effectief, voor een poging tot doodslag in Oostende. Taslim O. stak een vriend neer met een mes na een uit de hand gelopen ruzie met een prostituee.

In de nacht van 2 op 3 december vorig jaar ging de beklaagde met enkele vrienden op kroegentocht in Oostende. Uiteindelijk belandde het gezelschap in de prostitutiebuurt. Volgens de procureur betrad de beklaagde een bordeel, maar was hij na vijftien minuten nog niet tevreden. “Het slachtoffer vroeg hem om bij te betalen of te vertrekken. Hierop gaf hij haar een vuistslag.”

Na de klap confronteerde de prostituee de vrienden van Taslim O., die buiten stonden te wachten. Er ontstond een discussie, waarbij de jonge Afghaan zich plotseling tegen een van zijn vrienden keerde. Hij pakte een mes en stak vier keer toe. Een van de messteken belandde in de rug van het Iraanse slachtoffer. “Hierdoor liep het slachtoffer een steekwond van 6 centimeter en een klaplong op”, verklaarde de procureur. “Volgens de wetsdokter was de kans op overlijden zonder operatie zeer groot.”

Aanvankelijk ontkende Taslim O. elke betrokkenheid en beweerde hij nog nooit in aanraking te zijn gekomen met de politie, ondanks zijn eerdere veroordelingen voor onder andere vechtpartijen, verkrachting en diefstal. “De beklaagde is een pathologische leugenaar. Hij is allesbehalve onschuldig. Volgens de gerechtspsychiater is de kans op herhaling hoger dan gemiddeld. Ik eis vijf jaar gevangenisstraf.” De verdediging betwistte tevergeefs dat Taslim O. de intentie had om het slachtoffer te doden. Uiteindelijk legde de rechtbank O. een gevangenisstraf van vier jaar op, waarvan drie jaar voorwaardelijk. Daarnaast moet de man zich laten begeleiden voor zijn alcoholprobleem.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments