vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Verhuis helikopters van luchtmachtbasis Koksijde naar luchthaven Oostende uitgesteld tot 2026

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE/KOKSIJDE – De langverwachte verhuis van de helikopters van de luchtmachtbasis in Koksijde naar de luchthaven van Oostende is opnieuw uitgesteld. Eerder was de verhuisdatum al verschoven naar eind 2024, maar nu is aangekondigd dat de helikoptervloot pas in 2026 zal landen in Oostende.

Dit nieuws zorgt voor frustratie bij burgemeester Marc Vanden Bussche (Lijst Burgemeester) van Koksijde, die plannen heeft voor de oude basis.

Sinds 2019 was het ministerie van Defensie van plan om de reddingshelikopters weg te halen van de luchtmachtbasis in Koksijde en ze te verhuizen naar de luchthaven van Oostende. Echter, de exacte verhuisdatum is nu opgeschoven naar 2026.

Burgemeester Vanden Bussche van Koksijde reageert teleurgesteld: “Blijkbaar zijn ze in Oostende nog niet besloten waar de helikopters precies moeten komen. Dit is zeer vervelend voor ons, omdat zolang de helikopters nog bij ons blijven, we onze plannen niet kunnen uitvoeren.”

De gemeente Koksijde, in samenwerking met Veurne, heeft plannen om de luchtmachtbasis van meer dan 400 hectare te verwerven. “De hoofdlijnen van het plan zijn gereed. De startbanen zullen behouden blijven, er komt ook een fietsroute tussen Koksijdedorp en Veurne, we hebben al vastgesteld welke gebieden open ruimte zullen blijven en waar we nog gaan bouwen.”

“Maar alles zit momenteel vast. Vanaf 2024 begint er een nieuwe legislatuur, waarin we plannen voor meerdere jaren zullen maken. Hoe kunnen we dat doen als er geen duidelijkheid is over wanneer we kunnen beginnen? Ik zal binnenkort een afspraak maken met de eerste minister om de werkwijze te verbeteren,” aldus Vanden Bussche.

De vertraging in de verhuis van de helikopters heeft gevolgen voor de regio en zorgt voor onzekerheid over de toekomstige ontwikkeling van de voormalige luchtmachtbasis in Koksijde. Het is nu wachten op verdere beslissingen en duidelijkheid vanuit Oostende.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments