maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Verdachte van moord op Oostendse vrouw kan naar thuisland vluchten en lijkt buiten schot: “Macedonië levert geen onderdanen uit”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een lugubere ontdekking deed een buschauffeur op dinsdag 21 maart. Terwijl hij dringend moest plassen, vond hij het lichaam van Marleen V.L. in een gracht naast de weg in Koewacht, een dorpje dat door de Belgisch-Nederlandse grens loopt. De 64-jarige weduwe uit Oostende was met geweld om het leven gebracht en gedumpt in de gracht.

Het duurde echter twee dagen voordat Marleen V.L. werd geïdentificeerd en de Belgische politie werd ingeschakeld. De twee hoofdverdachten, E.S. (33) en een familielid van hem (49), waren op dat moment al snel in het vizier van de politie.

E.S. had Marleen V.L. ontmoet op de trein en begon een stiekeme relatie met haar nadat hij was gescheiden van zijn vrouw. Toen hij zijn ex-vrouw vertelde over zijn nieuwe relatie, zei hij dat hij ervoor betaald kreeg. Hij kampte namelijk met een gokverslaving en kon het geld goed gebruiken. Marleen V.L. was na de dood van haar man welvarend.

De politie vermoedt dat beide mannen betrokken waren bij de moord op Marleen V.L. en dat ze haar lichaam met een auto naar Nederland hebben gebracht, om het daar te dumpen. Ze waren van plan om samen naar Skopje, de hoofdstad van Noord-Macedonië, te vluchten.

Noord-Macedonië levert echter geen eigen onderdanen uit en dat zou betekenen dat de verdachten buiten het bereik van de Belgische justitie zouden blijven. E.S. werd echter opgepakt toen hij enkele dagen later op het vliegtuig wilde stappen in Düsseldorf, Duitsland. De politie had hen namelijk al internationaal geseind.

E.S. is inmiddels uitgeleverd aan België en zal worden verhoord. Het is mogelijk dat hij daarbij verwijst naar zijn familielid (49), waarvan de politie vermoedt dat hij ook betrokken was bij de moord. Deze verdachte wist echter wel te ontsnappen en lijkt momenteel buiten bereik te zijn, omdat Noord-Macedonië geen eigen onderdanen uitlevert.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments