zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Verbeterde verkeersmaatregelen voor veiligere schoolomgevingen aan Steensedijk

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Binnenkort worden er aanpassingen aan het verkeer uitgevoerd bij vier scholen aan de Steensedijk, met als doel een veiligere schoolomgeving te creëren. Deze aanpassingen omvatten de introductie van nieuwe fietsstraten en het aanpassen van oversteekplaatsen met een groene ondergrond.

Elke dag gaan maar liefst 2.350 leerlingen naar scholen in en rond de Steensedijk, variërend van kleuterscholen tot middelbare scholen. Met de geplande verkeersaanpassingen zorgt de stad ervoor dat deze leerlingen zich veiliger kunnen bewegen in het drukke verkeer.

De scholen GO! BS Stene, GO! Athena Campus Pegasus, Vrije basisschool Sint Andreas Steensedijk en Sint-Andreasinstituut hebben samen met de stad Oostende, de Lokale Politie en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) samengewerkt aan een project voor veilige schoolomgevingen. Als resultaat van dit project zullen er enkele veranderingen worden doorgevoerd in de openbare ruimte.

Wat verandert er in de omgeving van GO! BS Stene en GO! Athena Campus Pegasus?

Belangrijke oversteekplaatsen worden voorzien van een groene ondergrond, waardoor de aanwezigheid van de school en de leerlingen meer opvalt in het straatbeeld. In de Berkenlaan, tussen de Steensedijk en de Dennenlaan, wordt eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer ingevoerd. De schoolzone zal extra worden benadrukt door grondsignalisatie. De Berkenlaan (tussen de Steensedijk en de Dennenlaan) en de Dennenlaan (tussen de Berkenlaan en de Steensedijk) worden fietsstraten. Automobilisten dienen er rekening mee te houden dat de Berkenlaan tussen de Steensedijk en de Dennenlaan eenrichtingsverkeer wordt voor auto’s.

Wat verandert er in de omgeving van Vrije basisschool Sint Andreas Steensedijk en het Sint-Andreasinstituut?

Belangrijke oversteekplaatsen worden voorzien van een groene ondergrond, waardoor de aanwezigheid van de school en de leerlingen meer opvalt in het straatbeeld. Een oversteekplaats wordt verplaatst naar een locatie dichter bij de rotonde van de Steensedijk om beter aan te sluiten op de looproute van de leerlingen. De schoolzone zal extra worden benadrukt door grondsignalisatie. De Pensjagerstraat, tussen het rondpunt en de parkeerplaats aan de Pensjagerstraat, wordt een fietsstraat. De nieuwe verkeerssituatie gaat in op 1 juni 2023.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments