vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Veertiger riskeert celstraf voor racistisch geweld tegen groenarbeider in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 6 september 2023 – Een 47-jarige Oostendenaar staat terecht voor de Brugse rechtbank wegens vermeend racistisch geweld tegen een groenarbeider. De aanklacht luidt dat hij het slachtoffer aanviel en racistische opmerkingen maakte. De verdachte ontkent de beschuldigingen stellig.

Op 18 januari vorig jaar was een groenarbeider van de stad Oostende bezig met zijn werk, gebruikmakend van een bladblazer. Dit leidde tot een conflict met de verdachte, B.C., die naar buiten kwam en zijn ongenoegen uitte. Volgens getuigen zou B.C. de arbeider geslagen hebben en racistische opmerkingen hebben gemaakt, waarbij hij verwees naar ‘Afrikanen’ en ‘zwarten’.

Tijdens zijn politieverhoor beweerde B.C. dat hij zich niets kon herinneren van het incident. Hij gaf aan te kampen met een drankprobleem en misofonie, waardoor hij gevoelig is voor bepaalde geluiden. De beschuldiging van racisme ontkende hij krachtig.

Opvallend is dat de collega van het slachtoffer eerder ook slachtoffer was van geweld door B.C. In april 2021 werd B.C. veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf voor dit incident. Deze collega is nu de enige getuige in het huidige dossier, wat door de verdediging in twijfel wordt getrokken. Er werden geen verwondingen vastgesteld bij het huidige slachtoffer.

De rechtbank zal op 10 oktober uitspraak doen in deze zaak.

bron: Nieuwsblad.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments