maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Veertiger krijgt vier maanden cel voor klappen aan jonge mama met kinderwagen op bus

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 43-jarige man uit Oostende heeft van de Brugse rechtbank vier maanden cel gekregen voor twee feiten van geweld. Het eerste incident vond plaats op 23 juni vorig jaar op het Prinses Stephanieplein in Oostende, waar hij een man zonder reden enkele slagen in het gezicht gaf.

Het tweede incident vond plaats op 4 juli vorig jaar in een bus richting Diksmuide, waar hij een jonge moeder met een kinderwagen enkele slagen in het gezicht gaf omdat ze haar plaats niet wilde afstaan. Het slachtoffer liep daarbij een blauw oog en een pijnlijke schouder op en kreeg 300 euro schadevergoeding toegekend.

De man kwam niet opdagen voor zijn proces, maar tijdens zijn verhoor verklaarde hij dat hij zich van het incident op de bus niets meer kon herinneren. Voor het incident op het Prinses Stephanieplein verklaarde hij dat het slachtoffer iets uit zijn rugzak had genomen en hij hem daarop met de vlakke hand had geslagen.

De rechtbank oordeelde echter dat er voldoende bewijs was om de man te veroordelen voor beide feiten van geweld. Naast de vier maanden cel kreeg hij ook een boete van 800 euro en moet hij een schadevergoeding van 300 euro betalen aan het slachtoffer op de bus.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments