zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Vechtersbaas krijgt 4 maanden cel voor aanval op politie

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 23-jarige man uit Kortrijk heeft in de Brugse rechtbank een gevangenisstraf van vier maanden gekregen voor weerspannigheid en smaad tegen de politie. M.H. keerde zich na vechtpartijen in Brugge en Oostende tegen de politie en spuwde en schopte in hun richting.

De lokale politie van Oostende werd op 26 juni vorig jaar opgeroepen voor een vechtpartij in de buurt van het casino. M.H. werd op een bepaald moment in de boeien geslagen, maar verzette zich hevig. Volgens het parket schopte hij zelfs in de richting van de politie. Op 18 september waren het hun Brugse collega’s die moesten tussenkomen voor nieuwe problemen met de Kortrijkzaan. Ook zij kregen te maken met zijn agressiviteit en werden bespuwd.

De procureur merkte op dat M.H. geen onbekende was voor justitie en dat hij in het verleden al eens een werkstraf en gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan de helft met uitstel, had gekregen. Op dit moment zit de twintiger ook in voorhechtenis. In die omstandigheden werd 6 maanden cel en 800 euro boete gevorderd.

In zijn verdediging voerde M.H.’s advocate aan dat haar cliënt eigenlijk niet betrokken was bij de vechtpartij in Oostende. De politie vroeg hem enkel om de plaats te verlaten. “Maar door zijn beenprothese leek mijn cliënt slenterend weg te wandelen, waarop de politiemensen hem tegen de grond werkten”, aldus de advocate. M.H. zou zich niet verzet hebben tegen zijn arrestatie, maar zich enkel hebben willen beschermen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments