donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Vanderhaeghe mogelijk terug als coach terwijl Amerikaanse eigenaars afzien van verkoop

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het was een turbulente tijd aan de kust. Sinds de degradatie naar 1B was KV Oostende een stuurloos schip geworden. Hoewel de Amerikaanse eigenaars nog geld in de kustclub investeerden om een proflicentie te behouden, wilden ze eigenlijk van de club af voor een bedrag van 10 miljoen euro. Er waren delegaties van Wolverhampton, Bournemouth en Newcastle die interesse toonden, maar geen van deze Engelse clubs hapte toe.

Binnen KV Oostende heerste er grote onzekerheid. Niemand wist waar hij aan toe was. Er was geen duidelijkheid over de hervatting van de trainingen, welke spelers zouden blijven en wie de nieuwe trainer zou worden. Verschillende makelaars wilden contact opnemen voor hun spelers, maar wisten niet tot wie ze zich moesten richten.

Nu staat er verandering op komst. De Amerikaanse eigenaars hebben voorlopig afgezien van de verkoop van de club. Paul Conway, de sterke man van de club, heeft zich teruggetrokken en een andere aandeelhouder, Michael Kalt, neemt nu een actievere rol binnen KV Oostende op zich. Het doel is om de club nieuw leven in te blazen, zodat ze weer een rol van betekenis kan spelen in 1B.

De eerste stap hiervoor is het samenstellen van een sterke technische staf. Volgens onze informatie willen de Amerikaanse eigenaars met Yves Vanderhaeghe om de tafel gaan zitten als potentiële trainer. Dit is opmerkelijk, aangezien Vanderhaeghe vorig seizoen zonder pardon aan de kant werd gezet, ondanks degelijke resultaten. Het is echter ook zo dat KV Oostende nog een aanzienlijk bedrag aan Vanderhaeghe verschuldigd is als gevolg van zijn ontslag. Het proces hieromtrent loopt nog, en als Vanderhaeghe een nieuw contract krijgt, kan dit mogelijk opgelost worden. De grote vraag is natuurlijk of de trainer zelf een terugkeer naar KV Oostende (in 1B) ziet zitten, aangezien hij mogelijk andere aanbiedingen heeft ontvangen.

Om een mogelijke comeback te vergemakkelijken, wordt er een nieuwe technische staf samengesteld. Zo zou Brecht Capon ingaan op het aanbod om teammanager te worden. De Oostendenaar heeft onlangs zijn voetbalschoenen aan de haak gehangen, maar geniet populariteit bij de fans en heeft een goede relatie met Vanderhaeghe. Hetzelfde geldt voor Michiel Jonckheere, die ook bij KVO en Kortrijk heeft gespeeld en nu assistent-coach kan worden. Het is nog onduidelijk wat er met de huidige teammanager Bart Brackez zal gebeuren.

KV Oostende hoopt binnen twee weken duidelijkheid te krijgen. Het is hoog tijd om de spelerskern te evalueren. Sportief directeur Gauthier Ganaye staat op het punt om te vertrekken. Eerder werd hij genoemd bij Huddersfield, maar momenteel lijkt hij het dichtst bij promovendus RWDM te staan. Er is echter nog discussie over de voorwaarden van zijn vertrek. Als de Fransman zelf opstapt, hoeft hij niet uitbetaald te worden, maar bij een ontslag wel. Er wordt mogelijk gezocht naar een minnelijke schikking.

Ganaye is in ieder geval niet meer betrokken bij KV Oostende. Zijn taken worden overgenomen door Nils Vanneste, die voorheen directeur was van de jeugdschool. Als hij aan het roer blijft, staat hem een uitdagende taak te wachten bij het aantrekken en verkopen van spelers. Zo is al bekend dat de Japanner Tatsuhiro Sakamoto op het lijstje staat van AA Gent en RC Genk. Deze linksbuiten zal echter nog wat geld moeten opbrengen. Doelman Guillaume Hubert wordt mogelijk overgenomen door FC Luik, dat zojuist gepromoveerd is naar de Challenger Pro League.

Er wacht veel werk voor KV Oostende. De Amerikaanse eigenaars verzekeren dat er een budget beschikbaar zal worden gesteld, ook al zijn er nog steeds veel leveranciers van de club die niet betaald zijn.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

  1. Yves Vanderhaeghe, eerst uitgespuwd worden om dan toch weeral benaderd te worden om terug coach te worden. Begrijpen wie begrijpen kan. Hopelijk komt het goed tussen de club en hem…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments