maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Vakbonden verhinderd in actie door deurwaarder bij Delhaize Hazegras in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Gisteren hebben vakbondsleden van Delhaize Hazegras in Oostende geprobeerd om de ingang van de winkel te blokkeren met winkelkarren als protest tegen de voorgenomen verzelfstandiging van de winkels. Helaas voor de vakbonden was de opgetrommelde deurwaarder van de winkelketen al aanwezig voordat de actievoerders arriveerden, waardoor hun enige wettelijk drukkingsmiddel onderuit werd gehaald.

Zaterdag om 6 uur wilden de vakbondsleden de doorgang naar de winkel voor klanten verhinderen. Dit was echter van korte duur, aangezien de deurwaarder meteen ingreep en de protestactie verbrak. De vakbonden zijn geschokt door het voorval en geven aan dat de directie van de winkelketen liever deurwaarders stuurt dan in gesprek te gaan met hen.

De vakbonden willen vooral op dit moment een open gesprek voeren over de voorgenomen verzelfstandiging van de winkels. Hoewel ze begrijpen dat dit niet de enige optie is, willen ze garanties verkrijgen voor de werknemers mocht het toch zover komen. Tot op heden blijft het echter stil bij de directie van Delhaize Hazegras.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments