vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Ultrasporter Matthieu Bonne stelt wereldrecordpoging non-stop zwemmen uit vanwege felle wind

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ultrasporter Matthieu Bonne, bekend om zijn indrukwekkende prestaties in de sportwereld, heeft zijn geplande wereldrecordpoging voor non-stop zwemmen moeten uitstellen vanwege de ongunstige weersomstandigheden.

De poging, die oorspronkelijk gepland stond om vandaag van start te gaan, is nu verschoven naar donderdagochtend om 9 uur Belgische tijd. Dit besluit komt als reactie op de voorspelde felle wind in de Golf van Korinthe, waar Bonne zijn poging wilde wagen.

Matthieu Bonne, die eerder opmerkelijke prestaties heeft neergezet, waaronder het afzwemmen van de volledige Belgische kustlijn en het verbreken van het wereldrecord fietsen in één week tijd, heeft nu zijn zinnen gezet op het wereldrecord voor non-stop zwemmen. Het huidige record staat op naam van Olympisch zwemmer Neil Agius, die twee jaar geleden maar liefst 125,7 kilometer aflegde zonder onderbreking. Bonne ambieert echter minstens 127 kilometer te zwemmen zonder enige vorm van ondersteuning of rust.

De gekozen locatie voor deze recordpoging is de Griekse Golf van Korinthe, waar Bonne de mogelijkheid heeft om meer dan 100 kilometer in een rechte lijn te zwemmen. Deze locatie leek ideaal voor zijn uitdaging, maar de weersomstandigheden gooiden roet in het eten. De Griekse meteorologische diensten voorspelden windkracht 5 tot 6 en golven tot twee meter hoog op het traject van Bonne, waardoor zwemmen in deze omstandigheden te gevaarlijk zou zijn.

Bonne en zijn team houden nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten en hebben hoopvol nieuws ontvangen. De wind zou naar verwachting afnemen, waardoor de wereldrecordpoging op donderdag kan plaatsvinden. Als alles volgens plan verloopt, zal Matthieu tussen de 48 en 72 uur onderweg zijn. De watertemperatuur in de bovenste lagen van de Golf van Korinthe blijft aangenaam op 27 graden Celsius.

Voor degenen die het avontuur van Bonne willen volgen, zijn updates beschikbaar via zijn sociale mediakanalen en tracker op matthieubonne.legendstracking.com.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments