donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Twee Oostendse jongeren veroordeeld tot werkstraf voor brute afpersing van tiener in Gistel.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

In een rechtszaak werden twee jongeren veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor hun betrokkenheid bij de brute afpersing van een tiener in Gistel. Het slachtoffer werd op de knieën gedwongen, kreeg klappen in het gezicht en moest zijn eigendommen afstaan.

Opvallend genoeg hadden de daders deze vernederende daad vastgelegd in een filmpje. De procureur had aanvankelijk een jaar gevangenisstraf geëist voor deze jonge delinquenten.

Op 29 november 2022, rond 20:30 uur, vond het incident plaats op de Markt in Gistel. Drie jongeren benaderden het zeventienjarige slachtoffer en zijn neef. De achttienjarige A.B. uit Gistel vroeg de tiener of hij berichtjes had gestuurd naar zijn vriendin en dwong hem vervolgens om op zijn knieën te gaan zitten. De tiener werd mishandeld, geschopt en geslagen, en moest zijn jas en heuptas afgeven. Alsof dat nog niet genoeg was, besloten de daders om dit schokkende voorval vast te leggen in een video om stoer te doen bij hun vrienden, aldus de procureur.

De politie slaagde erin om de daders snel te identificeren. De twee meerderjarige verdachten, A.B. en Oostendenaar C.B. (18), werden voor de rechtbank gedaagd op beschuldiging van afpersing. “Hij heeft spijt van zijn daden”, verklaarde de advocaat van A.B. tijdens het proces. “Hij dacht dat het slachtoffer berichtjes had gestuurd naar zijn vriendin. Ondertussen werd hij zelf ook aangevallen door de neven van het slachtoffer.” C.B. ontkende dat hij geweld had gebruikt en beweerde dat hij alleen maar filmde. Hij nam echter wel de jas van het slachtoffer mee.

Het slachtoffer werd een schadevergoeding van 2.155 euro toegekend door de rechtbank. “Hij durft niet langer alleen over straat te gaan”, aldus meester Isabelle Jaques, de advocaat van het slachtoffer. “Als hij een groep jongeren ziet, wordt hij angstig. Het vernederende filmpje heeft diepe sporen nagelaten, en mijn cliënt schaamt zich dat hij niet meer heeft kunnen weerstaan aan de agressie.”

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments