maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Trainer veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf na ontmoeting met tiener

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 55-jarige jeugdvoetbaltrainer is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens grooming. De trainer ging in op een afspraak met een tiener die hem opzettelijk in een val had gelokt.

De veroordeelde was werkzaam als jeugdtrainer bij een voetbalclub in Zandvoorde, in de buurt van Oostende. In het voorjaar van 2021 creëerde een vriend van een van zijn spelers een nep Facebookprofiel om de trainer te misleiden. De vijftienjarige jongen deed zich voor als een twaalfjarige en de chatgesprekken tussen hen waren duidelijk seksueel van aard, volgens het Openbaar Ministerie. Ze bespraken onder andere orale bevrediging.

Op 7 april 2021 vond de daadwerkelijke ontmoeting plaats in Oostende. De jongen en zijn vrienden confronteerden de trainer met zijn ongepaste gedrag en waarschuwden de politie. De trainer ontkende echter met klem dat hij seksuele bedoelingen had. Hij beweerde ook heteroseksueel te zijn, maar het Openbaar Ministerie merkte op dat het onderzoek van zijn telefoon duidelijk wees op een interesse in jonge mannen.

De veroordeelde heeft in totaal al 23 veroordelingen op zijn naam staan. Eerder werden hem al twee keer voorwaardelijke straffen opgelegd, maar deze werden beide herroepen. Bovendien heeft hij sinds april 2022 opnieuw geprobeerd aan de slag te gaan als jeugdtrainer. Er zijn zelfs meldingen dat hij een tijdje een meisjesteam in de regio Mechelen heeft gecoacht.

“BEKLAAGDE IS ZELF OOK SLACHTOFFER”

Meester Mathieu Langerock verklaarde dat de trainer de aanklachten blijft betwisten. “Hij wilde de jongen helpen en een luisterend oor bieden.” De verdediging merkte ook op dat het slachtoffer zelf had aangedrongen op een ontmoeting. “Hij is zelf ook slachtoffer van degenen die hem wilden misleiden, maar hij had voorzichtiger moeten zijn.” Bij afwezigheid van de beklaagde verzocht de verdediging tevergeefs om een mildere straf. Daarnaast werd de onmiddellijke aanhouding van de veroordeelde bevolen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments