vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Toptransfer van Patrick McCaw valt in het water door visumperikelen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het had dé toptransfer van het seizoen moeten worden voor Oostende. Patrick McCaw, de voormalige NBA-ster met maar liefst drie kampioenschappen op zijn naam, zou schitteren in de Belgische zalen. Maar de droom is abrupt verstoord door onverwachte visumproblemen.

McCaw, 27 jaar oud, mag dan geen grote naam zijn geweest in de NBA, maar hij kon wel drie titels toevoegen aan zijn erelijst, twee met de Golden State Warriors en één met de Toronto Raptors. Het leek een veelbelovende aanwinst voor Oostende te worden.

Met trots kondigde Oostende enkele weken geleden de komst van McCaw aan, maar de Amerikaanse speler werd geconfronteerd met een bureaucratische nachtmerrie bij aankomst in België. Zijn paspoort bleek om onverklaarbare redenen gemarkeerd als “verloren” of “gestolen”.

Dit ongelukkige incident resulteerde in het intrekken van zijn paspoort en een gedwongen verblijf van vier dagen in het transitcentrum in Steenokkerzeel. Minister van staat Johan Vande Lanotte, een invloedrijk figuur achter de schermen bij Oostende, kon McCaw niet vrij krijgen.

Na deze beproeving werd McCaw uitgewezen en keerde hij terug naar de Verenigde Staten. Het verkrijgen van een nieuw paspoort zou maanden in beslag nemen, en dit dwingt Oostende om op zoek te gaan naar een vervanger voor McCaw. De aankondiging van de nieuwe aanwinst wordt binnenkort verwacht.

bron: sporza.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments