vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Bart Tommelein stopt met nationale politiek en richt zich op burgemeesterschap van Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Bart Tommelein, Vlaams Parlementslid voor Open VLD, zal volgend jaar stoppen met nationale politiek. Het verlies bij de voorzittersverkiezingen heeft er zwaar ingehakt en hij heeft voor zichzelf uitgemaakt dat het genoeg is geweest na twintig jaar als parlementslid.

Tommelein zal geen kandidaat meer zijn om de West-Vlaamse lijst te trekken, maar of hij de lijst zal steunen, bijvoorbeeld als lijstduwer, is nog niet zeker. Wat wel vaststaat, is dat hij niet zal terugkeren naar het parlement.

Tommelein wil zich nu volledig focussen op het burgemeesterschap van Oostende, waar hij sinds januari 2019 de sjerp draagt. Hij geeft aan dat het geen geheim is dat hij nog een termijn wil als burgemeester en daarvoor werken de liberalen aan een lokale stadslijst met Groen, CD&V en onafhankelijken.

Er ligt in Oostende heel veel werk op de plank voor de burgemeester. De kuststad kampt met een aantal uitdagingen, waaronder werkloosheid en een gebrek aan investeringen in de lokale economie. Ook de leefbaarheid van sommige wijken staat onder druk, terwijl er tegelijkertijd behoefte is aan nieuwe woningen en infrastructuur. De laatste jaren is er niet veel vooruitgang geboekt in Oostende, wat te wijten is aan het gebrek aan politieke samenwerking en visie in Oostende.

Hij ziet het burgemeesterschap van Oostende vanaf nu als zijn belangrijkste taak en is vastbesloten om de stad weer op de kaart te zetten.

In 2019 trok Tommelein nog de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement en haalde hij ruim 35.000 voorkeurstemmen. Daarmee moest hij enkel CD&V-boegbeeld Hilde Crevits laten voorgaan bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement. Zijn populariteit was de laatste jaren al sterk afgenomen na het débacle met de zonnepanelen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments