zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Tommelein gaat naar de lokale verkiezingen met stadslijst ‘Trots op Oostende’

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – In aanloop naar de verkiezingen van 2024 bundelen Open VLD, Groen en CD&V hun krachten in Oostende met de stadslijst ‘Trots op Oostende’. Deze aankondiging werd gedaan tijdens een persconferentie op zaterdag. Naast de onthulling van de stadslijstnaam werden ook de belangrijkste speerpunten gepresenteerd waar de partijen zich op willen richten. Daarnaast is de verdeling van de lijst tussen de partijen bekendgemaakt.

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat de drie coalitiepartners gezamenlijk zouden deelnemen aan de verkiezingen in 2024. Nu is ook de naam van de stadslijst ‘Trots op Oostende’ onthuld. Daarnaast werden er enkele belangrijke thema’s gepresenteerd waar ‘Trots op Oostende’ zich op wil concentreren, zoals armoedebestrijding, betaalbaar wonen, mobiliteit, activeringsbeleid, en natuur en klimaat.

De verdeling van de lijst tussen de partijen is ook bekendgemaakt. De lijsttrekker komt van Open VLD, gevolgd door Groen op de tweede plaats en CD&V op de derde plaats. De eerste kolom van de lijst, die in het stemhokje in drie kolommen wordt weergegeven, wordt afgesloten door een onafhankelijke lijstduwer. “We hebben besloten om minstens drie onafhankelijke kandidaten een plek te geven op de lijst. We hebben al interesse getoond gekregen, want er zijn mensen die bereid zijn dit te doen”, aldus burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Bovendien is al besloten dat de partijen na de verkiezingen één fractie zullen vormen in de gemeenteraad van Oostende.

Wouter De Vriendt die mee de lijst trekt zal in Oostende echter geen mandaat kunnen opnemen omdat hij volop voor de nationale politiek gaat en Groen laat niet toe dat er twee mandaten worden opgenomen.

Het zal voor deze lijst een grote uitdaging worden om de grootste partij te worden.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments