vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Toerisme aan zee bloeit op tijdens Lentevakantie, Oostende noteert 20% meer hotelbezetting dan vorig jaar

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De Lentevakantie blijkt dit jaar nog populairder te zijn dan de paasvakantie, met name aan de kust. De jeugd in Franstalig België geniet momenteel van hun vakantie en dat zorgt voor meer hotelboekingen dan tijdens de paasvakantie.

Volgens cijfers van Westtoer is er sprake van een toename van 33 procent in geboekte hotelkamers aan de kust in vergelijking met de eerste twee weken van mei 2022. Bovendien werden er voor de Lentevakantie 16 procent meer hotelkamers geboekt in vergelijking met de paasvakantie van april 2023. Dit betekent dus dat de Lentevakantie meer verblijfstoeristen naar zee lokt dan de paasvakantie.

Paasweekend blijft belangrijkste weekend

Tijdens het paasweekend werden in totaal 480.000 overnachtingen genoteerd, waarvan 360.000 overnachtingen in het verlengde weekend van 1 mei. Dit betekent dat Pasen nog steeds het drukste weekend aan zee is. Het aantal dagtoeristen in het paasweekend was ook hoger met 300.000 bezoekers over drie dagen, vergeleken met 220.000 in het verlengde 1 mei-weekend.

Daarnaast zorgt de spreiding van de vakanties voor een betere spreiding van het toerisme over het hele jaar. Hierdoor wordt het toerisme minder seizoensgebonden en kunnen de hotels en andere toeristische ondernemingen het hele jaar door hun omzet behouden. Dit is niet alleen goed voor de lokale economie, maar ook voor de werkgelegenheid aan de kust. Door het spreiden van het toerisme over het hele jaar kunnen er namelijk meer mensen het hele jaar door in de toeristische sector aan de slag blijven.

Al met al is de Lentevakantie dus niet alleen goed nieuws voor de hotels aan de kust, maar ook voor de lokale economie en werkgelegenheid. Het toont bovendien aan dat het spreiden van vakanties en seizoensverbreding een positief effect heeft op het toerisme en de lokale economie. Hierdoor kunnen de hotels en andere toeristische ondernemingen het hele jaar door omzet blijven draaien en blijft de werkgelegenheid in de toeristische sector behou

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments