maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Tiener veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf voor diefstal pakje sigaretten, nauwelijks een halfuur na vrijlating

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een 19-jarige jongeman uit Namen is door de Brugse rechtbank veroordeeld tot vier maanden effectieve gevangenisstraf en een boete van 208 euro voor het stelen van een pakje sigaretten. B.V. was slechts een halfuur op vrije voeten op het moment van het incident.

Op 7 augustus vorig jaar heeft B.V. rond 11 uur een pakje sigaretten ter waarde van 6,8 euro gestolen uit een krantenwinkel in het station van Oostende. Samen met een medeplichtige nam de tiener de tram richting Knokke, maar werd bij de halte Vismijn door de politie staande gehouden.

“Het onderzoek naar hun identiteit onthulde dat het duo nauwelijks een halfuur eerder was vrijgelaten uit het cellencomplex na een administratieve aanhouding wegens verstoring van de openbare orde”, verklaarde het parket. B.V. heeft de diefstal toegegeven en beweerde dat hij geen geld bij zich had. Hij weigerde het pakje sigaretten terug te geven of te vergoeden.

B.V. was afwezig tijdens de zitting van de rechtbank. Begin januari van vorig jaar werd hij al veroordeeld voor een andere diefstal, waarbij hij een gevangenisstraf van twaalf maanden kreeg opgelegd. Goed bezig zouden we zeggen….

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments